Onpahan Isojoki päässyt edes jossain kärkisijoille, vaikkei se sateisimman paikkakunnan titteli niin kovin mairitteleva olekaan. Jokin aika sitten taisi olla lukemana hiukan alle 70cm tänä vuonna ja koko ajan tulee taivaalta lisää, joten menee varmaan metri rikki ennen kuin vuosi vaihtuu angry
ai niin ja tallennusta välillä......   - olen nimittäin ties kuinka monta kertaa kirjoittanut tänne juttua ja sitten kun juttu on omasta mielestä valmis, niin tottakai nettiyhteys jonkin helskatin sadepilven takia poikki ja sinne meni taas kaikki kuin se kuuluisa kaasu sinne Saharaan.
Koirien kanssa ei ole tullut yhtään mitään pidemmistä lenkeistä, sillä nuo meidän naiset Jumbo ja Emma on niin hienohelmoja, ettei vesisateella VOI liikkua ulkona. Jumpsu hautautuu sohvalle peiton alle ja leikkii kuollutta, jos sataa ja kun yritän huudella sitä ulos ja Emma heittäytyy kuuroksi.
Jarppipoikahan on edelleenkin kotona ja vaikka siitä onkin muutamia ihan mukavia kyselyitä tulut, niin en edelleenkään halua poikaa myydä pelkästään sohvachampioniksi, sillä se on ulkonäöltään sen verran namiskuukkeli, että uskoisin sen pärjäävän myös näyttelykehissä. No eipähän tuon pojan kotoalähdön kanssa ole mitään kiirettä, ainut ongelma on se, että se on hiukan saanut sellaisia erivapauksia, joita ei muilla perheenjäsenillä ole. Esimerkiksi Veskun työhousujen kanssa askartelu. Jarppi on nimittäin huomannut että Vesan työhousuissa on kiva sivutasku, jossa on tarraläppä ja kun läpän avaa, kuuluu aivan ihana rätinä! Eli hampailla läppä auki ja tassulla takaisin kiinni - ja tätähän Jarppi jaksaa vaikka kuinka kauan. Yhtään se ei käytä hampaitaan järsimiseen tms, vaan se pelkästään avaa ja sulkee taskua - hassu poika!
Sintillä on ollut pieniä terveydellisiä ongelmia kesän ja syksyn aikana ja vaikkei sillä olekaan ikää vasta kuin 8,5v niin onpa tullut mieleen, että mahtaakohan ikä alkaa mummelissa tuntua. Jumpsuhan täytti elokuussa 10 ja sen käytöksestä ei ikääntymistä huomaa, mutta hurman harmaa se on ! Jumpsun kanssa olisi kiva pyörähtää vielä jossain vaiheessa näytilläkin, mutta tänä vuonna on näytelmät jääneet kyllä väliin. Ainut näyttely oli Sissin Kauhajoen ryhmänäyttely. Seinäjokikin jää väliin, sillä Isojoen ilma-asekisat on taas samana viikonloppuna, ja sieltä en kyllä oikein voi olla poissa.
Kasvatustyön ehkäpä toiseksiviimeiset pentuesuunnitelmatkin nytkähtivät hieman eteenpäin, sillä Hepulin kenneliin syntyi kääkkäpentue, josta yksi tyttö olisi tulossa minulle, (tai oikeastaanhan pentu muuttaa asumaan Katjan ja Sepon luo) ja parin vuoden kuluttua olisi RA's F-pentue ajankohtainen, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan.
Ammuntaharrastuksen puolella ollaan siirrytty jälleen sisäkauteen ja ilma-aseisiin. Hieman on ollut sellaisia käynnistysvaikeuksia, sillä kesäkausi oli aika pitkä ja on myönnettävä, että ainakin mulle sellainen, että ekan kerran myönnän harjoitelleeni edes hieman "tosissani", ainakin muutaman harjoituskerran verran. 
Ja vielä kuva kesän tärkeimmästä tapahtumasta laugh Onnea vielä kerran Mia ja Ville