Kylläpäs tuli pakkanen kertaheitolla! Eilen aamulla oli vielä lämpöasteita, nyt näyttää mittari -16   Äsken kun kävin koirien kanssa ulkona, niin Jumbohan katseli hetken aikaa ovelta ulos ja sitten mun päälle kuin sanoen, että "et voi olla tosissas, pitäiskö MUN muka mennä tonne". No ei auttanut, pissalle oli kuitenkin mentävä. Koko lauma konkkasi 2 ja 3 jalalla tuolta pellolta takaisin ja välillä tuntui että jähmetyttiin paikoilleen kun on niin kylmä. Meillä on hiukan huono homma, kun keittiössä, jossa koirat enimmäkseen ovat, on lättialämmitys ja siis jaloille todella lämmintä. Sitten kun mennään ulos pakkaseen niin täytyisi kyllä olla ihan tossut koirillakin, mutta en ole sitten kuitenkaan niille niitä tehnyt, vaan ulkoilut tehdään sitten kovilla pakkasilla niin lyhyinä, ettei varpaat ihan palellu. Pennuista Boss ja Titi ovat vielä täällä ja nekin lähtivät isojen perässä vauhdilla ulko-oven suuntaan, mutta voi järkky mikä kitinä ja itku ja tärinä, kun tulivat oven lähelle, joten ipanoiden ulkoilu tapahtui tällä kertaa sujuvasti tuulikaapissa

Suurin osa pennuista lähti siis omiin koteihinsa viikonloppuna, Chili, Nixon ja Pyry perjantaina ja Mila lauantaina. Ilmeisesti pieniä itkuja oli ekana yönä ollut, mutta eiköhän tuo sisarusten ikävöinti pian unohdu, kun kunnolla kotiudutaan  Boss lähtee omaan kotiin tällä viikolla ja Titi sitten joulunpyhinä. Meidän keittiö on ollut kyllä sellainenkin pentujen kilparata viimeisen viikon ajan. Pennuthan eivät kerta kaikkiaan enää kestäneet olla pentuaidan takana, vaan huusivat kurkku suorana, jos vaan huomasivat että olin itse keittiössä ja he joutuvat olemaan vankeudessa ja niinpä oli yksinkertaisempaa antaa niiden juosta vapaana. Aika hyvin ne osasivat käydä pentuaitauksen papereilla isommalla asiallaan, pissat sen sijaan lirahtivat kyllä välillä minne sattui. Emma otti pentujen leikittämisen omaksi tehtäväkseen ja on aivan uskomatonta miten tuo höslääjä osaa niin varovasti touhuilla pentujen kanssa. Normaalisti kun Emmalla on leluntappotouhut menossa niin lelut saavat sellaistakin kyytiä, että itsellä on mustelmat pohkeissa jos siihen "tapettava" lelu huitaisee, mutta nyt se vaan varovasti vetää leluja pentujen kanssa. Aivan ihana likka  Jumbo ei kauheasti ole viitsinyt pentujen kanssa leikkiä, vaan ilmeisesti oli en homman siis delegoinut Emmalle, hoiti itse vaan nuo koulutussessiot eli jos ipanat oikein alkoivat ärhennellä keskenään, niin Jumpsu kyllä kävi katsastamassa tilanteen ja yleensä kun mummo tuli paikalle niin pennut olivatkin heti nuolemassa sen suupieliä kuin kertoen että kyllä me ollaan ihan kiltisti  Sintsuhan ei pennuista kauheasti välitä ja ne ovatkin jättäneet sen suosiolla rauhaan, Lakun ja Millin kanssa ne joskus leikkivät, mutta Emma on se jonka kanssa nukutaan vierekkäin ja sen kanssa aika kuluu parhaiten. Viime yö oli eka yö kun en laittanut Bossia ja Titiä yöksi aidan taakse vaan aita on koko ajan auki niin, että pääsevät käymään aitauksessa vessa-asioillaan. Aamulla olikin kiva yllätys kun tulin keittiöön, sillä molemmat pennut makasivatkin aikuisten seurana keittiön sohvalla! Joten tällaisia 8-viikkoisia !   Silloin kun itse lähden pois kotoa, pennut joutuvat aidan taakse, ihan jo turvallisuussyistä, sillä meillä on tuo eteisen portaikko sellainen vaaranpaikka, että siitä on mahdollista päästä putoamaan, jos ei osaa portaissa kulkea.

Eilen kävin itse Härmässä kisoissa enkä hävinnytkuin VAIN 16 pistettä N-sarjan voittajalle  Suhosen Mira olikin ampunut oikein kunnon tuloksen 380   Itse olin tosi tyytyväinen omaan tulokseeni 364, varsinkin kun viimeiseen sarjaan ei tullut kuin yksi 8 ja yksi 9, joten vaikka pari ekaa sarjaa olivat vain 88, niin tuon viimeisen 97-sarjan jälkeen jäi ihan kiva tunne. Viikko sitten olin Lehtimäellä ja sielläkin sain tulokseksi 363, joten ehkäpä tämä mun suunnitelma käydä ahkerasti tänä talvena kisoissa alkaa toimia ja pikku hiljaa tuo jännittäminen helpottaisi. Meikäläisen kisatulokset kun tahtovat olla aina n. 30 pinnaa huonompia kuin harjoituksissa.