Sissin rekkarit kolahti postilaatikkoon ja tosiaankin neitokainen oli merkitty urokseksi . Piti tietenkin heti tarkistaa, että olinko itse tehnyt mokan, mutta kyllä pentueilmoituksessa oli ihan oikea sukupuoli. Soittelin kennelliittoon ja lähetän paperit takaisin ja sieltä pitäisi tulla uudet tilalle. Virkailija korjasi tiedostoihinsa heti, mutta toivotaan että tieto päivittyy myös KoiraNettiin.

Bissen pennut syntyivät 19.11., 2 mustaa tyttöä, musta poika ja punainen poika. Synnytys sujui todella helposti ja kaikki neljä pentua olivat maailmassa alle tunnissa. Itselleni oli pienoinen yllätys, että sieltä tuli neljä pentua, sillä vatsa ei mikään kovin iso ollut. Bisse on hoidellut vauvojaan todella hyvin ja vasta nyt tällä viikolla se on muutamaan kertaan löytynyt olohuoneen sohvalta makailemasta. Se sohvahan on kiellettyä aluetta, joten laitoin pentuaitaukseen katon, joten nyt on vaan tyydyttävä joko pentulaatikkoon tai laatikon ulkopuolella olevaan peittoon. Aika usein mamma löytyykin peiton alta, mutta kun ipanat alkavat kitistä, äippä on välittömästi hoitamassa. Säät ovat olleet niin viileät ja meillä ei tämä oma lämmityskään toimi ihan moitteettomasti, joten olen antanut lämpölampun olla vielä päällä, niin ei tarvitse murehtia että pentusten tulisi kylmä.

Viime lauantaina oli Isojoella Rovastikunnan varhaisnuorten toimintapäivä ja oltiin Marjukan kanssa sovittu, että yksi kohde olisi ampumarata ja nuoret saisivat kokeilla ilma-aseammuntaa. Jorma onneksi oli lupautunut avustamaan ja ilman häntä ei kyllä hommasta olisi mitään tullutkaan, sillä muutaman tunnin aikana radalla kävi n 25 nuorta ja lähes kaikki onnistuivat saamaan jopa erittäin hyviäkin osumia tauluihinsa. Iso kiitos vielä Jormalle ja meikäläinen kyllä laittoi korvan taakse sen lupauksen, että häntä voi joskus pyytää muutenkin avuksi  . Kun viimeinen nuorten ryhmä oli lähtenyt ja sain jäljet radalta siivoiltua olikin jo kiire lähteä hakemaan Milliä Tuurista. Matti lähti mukaan ja ehdittiin jopa puolisen tuntia shoppaillakin ennen kuin "Onnenkylän Ostosparatiisi" sulki ovensa. Matti hankki itselleen joululahjaksi uuden kypärän ja hanskat. Meikäläisen ostoksena oli pitkävartinen jääskrapa, joten kovin kummoset ei meidän ostokset olleet. Poikettiin vielä Paulan ja Sepin kanssa kahvilla ja siellä ollessamme Villekin soitteli kuulumisia Savonlinnan kisoista. Villelle onnittelut ensimmäisestä Yleisen sarjan finaalipaikasta ja hyvästä finaalisarjasta!! Sunnuntaina oli Savonlinnassa vuorossa kivääri ja siellä mukana Villen lisäksi myös vesantolaiset. Kun tulimme kotiin, ihmettelin hieman koirien käyttäytymistä, sillä kukaan ei mielestäni huomioinut Millin saapumista millään lailla, ei edes Bisse eikä Sissi, joille Milli nyt kuitenkin on vieras koira. Milli tosin möllötti pari päivää ja ruoka kelpasi vain kädestä syötettynä, mutta tiistaina kuppi tyhjeni jo samaan tahtiin kuin muillakin. Milliä selkeästi aluksi harmitti se, että täällä se joutuu olemaan lauman alimmaisena, kun kotona sillä on Mosku alamaisenaan . Nyt ei enään ole mitään protestointeja ja rouva loikoileekin kuin kuningatar vanhalla paikallaan eli sohvan selkänojan päällä.

Sunnuntaina kävin Jurvassa kisoissa ja nyt on pakko myöntää, että olin tyytyväinen tulokseeni, 369. Ainut mikä jäi harmittamaan oli se ainut 7, sillä JOS se olisi ollut edes 8, niin tulos olisi alkanut 37... jos ja jos. Edellinen kisa oli Kankaanpäässä, jossa tulos myös 369, joten nyt on kuitenkin tuo 9:n ka säilynyt jollain lailla.

Käsitöistä sen verran, että sukka- ja pipotehdas pyörii ja tilaussukat olen onneksi saanut kaikki tehtyä mitä lupasin jouluksi toimittaa, nyt puuttuu enää oman porukan sukista muutamat. Ristipistotyönikin sain valmiiksi, nyt on enää se ongelma että mitä siitä teen. Yksi ajatus kyllä on ollut mielessä, mutta ennen sen toteutusta täytyy hieman leikkiä salapoliisia . Sekin on vielä avoimena että teenkö siitä taulun seinään vai tyynynpäällisen, mutta mikäli suunnitelmani toteutan, niin tässä on vielä muutama vuosi aikaa miettiä. Uusi ristipistoprojektikin on vireillä ja sen valmistumiseen meneekin sitten muutama vuosi. Tässä nyt kuitenkin tämä tekele: