Kovinpas on tullut laiskasti kirjoiteltua kuulumisia, mutta se johtuu vain ja ainoastaan siitä, etten ole ehtinyt oikeastaan koneella käydä kuin s-postit lukemassa ja sekin epäonnistuu aina välillä, kun yhteydet ei toimi

Joulu oli ja meni ja saimme todella mukavia jouluvieraita sillä taisi olla moneen vuoteen eka jouluaatto, kun koko porukka oli paikalla ja nythän paikalla oli myös niitä uusia perheenjäseniä . Ville, Mia ja pikku-Joanna (joka tosin virallisesti saa nimensä vasta runsaan viikon kuluttua) tulivat aatonaatonaattona ja Paula ja Seppo aatonaattona. Säät eivät vaan oikein jouluvieraitamme suosineet, sillä pakkasta oli lähes 30 koko ajan ja eipä tuo lämpötila tahtonut oikein täällä sisätiloissakaan kovin korkealla olla.

Tässä jouluaattona Tuula-mummun ja Heikki-papan luona otettu neljän polven kuva

Pikkuneiti taisi kyllä varastaa sen suurimman huomion ja kyllä täytyy myöntää, että aina vaan harmittaa enemmän tuo välimatka. Näin talvikeleilläkun ei Savonlinnassa ihan päiväkahvilla käväistä. Yritin kyllä varovasti vihjailla, että eikö tuosta Isojoen ja Porvoon välimaastosta voisi ajatella tulevaisuudessa uutta asuinpaikkaa . Joulupäivänä pakkanen onneksi hieman hellitti eikä tuntunut ihan niin kamalalta päästää nuorisoa matkaan, kuin jos olisi mittari edelleen huidellut kolmissakymmenissä. Villen perhe lähti siis Porvooseen ja Paula & Sepi (+Milli) "koskelle". Tapanina käväisi myös mukavia vieraita, kun saimme Maijun kanssa sen verran miesten kiireitä rajoitettua, että Vesku ja Jyrki tapasivat toisensa lähes 30 vuoden tauon jälkeen! Toivottavasti seuraavaan tapaamiseen ei ihan niin pitkää aikaa mene!

Meillä oli joulun ajan poikkeuksellisen ahkerassa käytössä normaalisti lähes käyttämätön olohuone, sillä ruokailtiin ja kahviteltiin siellä, kun keittiössä majaili yhteensä 11 koiraa, Jumbo, Sintti, Milli, Laku, Emma, Sissi sekä Bisse neljän pentunsa kanssa. Välillä nelijalkaiset hieman protestoivat, kun jäivät mielestään kovin huomiotta, mutta uskomattoman rauhallisia ne kuitenkin olivat, vaikkei pakkasen ulos voinut mennä kuin välttämättömille asioille. Arja oli tehnyt Jumbolle aivan ihanat tossut ja vaikka itse olen ollut vähän sitä mieltä, etten tossuja koirille pue, niin kyllä nyt olen mielipiteitäni joutunut tarkistelemaan, sillä jopa Jumbo kävelee neljällä jalalla ulkona kun on tossut jaloissa. Tossut olivat käytössä myös Emmalla ja niinpä sainkin Arjalta sitten vielä toisetkin tossut, joten nyt ei varpaita palele. ISO KIITOS VIELÄ KERRAN ARJA!!

Maanantaina Heidi ja Ville tulivat hakemaan Bissen kotiin, sillä rouva päätti joulun edellä, että nyt saa tissien pureskelu riittää. Pennut kun söivät jo täysin kiinteä, nin en kyseenalaistanut Bissen päätöstä. Jumbo ja Emma saavatkin nyt jakaa vastuun pikkuipanoiden kouluttamisesta ja hyvin näyttää homa toimivan. Sissin kanssa en uskalla pikkupentuja pitää ilman valvontaa, sillä kokoeroa on kuitenkin niin paljon ja Sissi saa välillä sellaisia hepuleita, että siinä jää pienet jalkoihin.

Tässä vielä kasa jouluksi tehtyä (sukkatilauksia en taida ottaa vastaan ennen kuin vasta ensi syksynä, sen verran tuli noita tehtyä että myönnän että nyt vähän jo sukan kutominen tympii, "myyntisukathan" puuttuvat kuvasta, joten kokonaismäärä oli aika paljon vielä isompi...)

Eilen tuli käytyä Jalasjärvellä Välipäiväkisoissa ja en nyt kyllä oikein tiedä että mitä pitäisi tehdä, kun hommasta ei tule yhtään mitään! No tulos oli 361, joten ihan OK, mutta kun ammunta takkuaa muuten miten sattuu, seiskoja tulee ihan liikaa ja tasapaino on totaalisesti kadoksissa, kun tuntuu että seison koko ajan niin, että varpaat on ilmassa. Kai sitä vaan pitäisi investoida kunnon ampujainkenkiin, mutta kun ei harrastuksen tällä tasolla millään viitsisi laittaa rahaa kiinni moiseen. Eilen ilalla kyllä jaettiin vapaa-aikalautakunnan stipendit urheilijoille ja mullekin oli siellä ihan mukavan kokoinen shekki, mutta taitaapi mennä ne rahat parempaan tarkoitukseen eli koiranruokaan