Kävelin aamulla pihapiirissä ja oli todella iso yllätys kun kävelin yhden luumupuun viereen ja näin ne raakilemäärät, mitä puun oksilla oli joten pakkohan sitä oli kamera hakea, sillä ihan varmasti nuo ei tuollakauan pysy, vaan suurin osa kuitenkin tipahtaa maahan enne kypsymistä:

Ja kun kerran kameran kanssa alettiin touhuta, niin kuvaillaan nyt sitten muitakin kasveja:

Kirsikkapuita ei ole hengissä talven jäljiltä kuin yksi "aikuinen puu", mutta muutama kirsikka on siihen sentään tulossa:

Päärynään ei montaa hedelmää ole tulossa tänäkään vuonna ja ne mitä on tulossa ovat aika rupisia tapauksia, joten hillo jää haaveeksi.

Omeniahan ei tänä vuonna myöskään tule ja niistä puista en viitsi kuvia ottaa.

Peruna- ja kasvimaan kolmas perkauskerta on kyllä jo aloitettu, mutta vielä kesken, joten älkää välittäkö rikkaruohomääristä , edessä härkäpapu, sen vasemmalla puolella on ruohosipuli, joka pitää siirtää syksyllä parempaan paikkaan ja pavun takana kesäkurpitsa

juurifenkoli ja sen takana yksinäinen kaalintaimi

sokerimaissi

Herne- ja papupenkit saavat tällä viikolla tukikepit avukseen ja jääkööt nyt kuvaamatta tällä kertaa

Jatketaan kurpitsapenkillä: vasemmassa laidassa kaksi jättimeloonin taimea istutettuna vanhaan puiseen pentulaatikkoon (kääpiöroduille kun tuo collieiden vanha laatikko on liian iso, mutta kun en malttanut sitä polttopuiksikaan laittaa, niin sai uuden elämän kirpitsan kasvualustana. Meloonissa näyttäisi olevan nyt ainakin 4 pientä hedelmän alkua tällä hetkellä. Keskellä vihreässä saavissa (jota ei kylläkään taida näkyä lehtien alta) on yksi jättikurpitsan taimi ja siinä ei ole vielä kurpitsanalkuja vaan kukat ovat kaikki "koiraspuolisia". Tummassa muovilaatikossa takana raitalehtinen kesäkurpitsa jossa 5-6 hedelmää tulossa, samoin noissa tavallisissa kesäkurpitsoissa, joita on kaksi kuvan oikeassa reunassa olevassa punaisessa muovilaatikossa. Ruskeassa laatikossa on lisäksi edessä yksi raitakurpitsan taimi, mutta se on kyllä aika aneeminen tapaus ja olen aika epäileväinen sen suhteen, että tekeekö yhtäkään hedelmää koko kesänä.

 "vauvamelooni"

Ja kasvihuoneen puolella, ensin kirsikkatomaatti

ananaskirsikka, josta ei kameralla saa kunon kuvaa, on niin iso kasvi ja siinä on piilossa noita nyytteja vaikka kuinka paljon, joista kuvassa näkyy vaan muutama. Tämä on ihan mielenkiintoinen kasvi, koska aikaisemmin en ole tätä koskaan kokeillutkaan

Pihvitomaattivauvoja

ja mustatomaattia

tavallistakin tomaattia löytyy

ja avomaankurkkua kasvihuoneessa (sorry, kuva jäi kääntämättä)

ja avomaalla, jossa on vasta nuppuja tulossa

Ja Arjalle terveiset, että kateellisena katselin sun  tomaatteja ja kurkkuja, jotka on PALJON isompia kuin mun omat

Laitetaas tähän vielä pari kuvaa viime viikolla valmistuneista matoista, joista tämän taidan jättää itselleni (väri on luonnossa violetin eri sävyjä, kuvassa värit eivät näy kunnolla)

ja nämä kaksi matkaavat ensi viikonvaihteessa Slinnan suuntaan, toisella mittaa 3m ja toinen hieman lyhyempi

ja ettei nyt ihan mennä ilman koiriakaan, niin Ebba ja Ebban vatsa voivat hyvin, vielä vajaat puolisentoista viikkoa H-hetkeen