Jos oli viime talvi "kunnon talvi" niin eipä jää näköjään tämä kesä yhtään sen huonommaksi! Mittari hipoo lähes joka päivä 30 asteen rajaa ja ilmeisesti lämmin vaan jatkuu ja jatkuu. Tänään kävin ostamassa koirille kahluuastian ja ainakin Emmalle tuo sopii hyvin, sillä jos kastelen neitiä vesiletkulla, homasta seuraa superhyperhepulit ja vähintään 10 min persralli! Kauheasti koirat eivät ole kuumasta kärsineet, lenkkeilty kylläkään ei olla näillä helteillä ollenkaan, vaan aamulla aikaisin ja illalla on juostu pelkästään tuossa kotipellolla hetken aikaa.

Viime viikolla tehtiin Veskun kanssa "kesälomareissu" eli tiistaina lähdettiin aamulla aikaisin ajelemaan kohti Savonlinnaa. Ville ja Mia olivat vielä töissä, joten ajelimme sitten Kerimäelle saakka ja saimme tutustua Hotelli / Kuntoutuskeskus Herttuaan, joka sijaitsee aivan ihanassa paikassa Puruveden rannalla. Samalla saatiin vetristellä myös hieman Suomen historian tietoja, sillä hotellin tiloissa on laaja sotahistoriallinen näyttely. Talvi- ja jatkosodan aikainen puolustuslinja, Salpa-linja, kulkee alueen halki ja piha-alueella on juoksuhautojen ja korsujen lisäski nähtävissä myös runsaasti mm tykkejä yms. Loppuilta vietettiin sitten helteisessä Savonlinnassa ja oopperajuhlatunnelmaankin päästiin hieman (ainakin illalla terassilla  ). Keskiviikkoaamulla nuoripari lähti töihin ja me kotia kohti. Vaihdettiin vaan vielä kulkuneuvot ja jätettiin "Alpo" Villelle ja Villen auto lähti remonttireissulle pohjanmaalle. Vähän lähdön jälkeen sain ajatuksen, että tehdäänpä mutka Vesannon kautta ja niinpä suunnattiinkin sitten siihen suuntaan ja näin samalla reissulla myös Millin pennut. Kun sitten lähdettiin kotia kohti, saimme hieman lähdön jälkeen niskaamme kunnon ukkoskuuron ja näkyväisyys oli välillä ihan olematon. Emma oli nämä pari päivää Ninalla hoidossa (siitä vielä iso kiitos), sillä se ja Laku olisivat luultavasti laittaneet elämän risaiseksi keskenään, jos eivät saa mitään aktiivista tekemistä pariin päivään.

Huomenna olisi tarkoitus hakea "vävypoika" Poppeli meille muutamaksi päiväksi, sillä Emma aloitti juoksunsa ja erinäisten yhteensattumien vuoksi on yksinkertaisempa että sulho tulee tänne. Toivotaan, että nuoripari tykästyy toisiinsa ja saataisiin pikkumopseja aikaan