Tämä joulu ei ihan heti unohdukaan, sen verran tuo Tapaninpäivän myrsky  ja eilinen Hannumyrsky askartelivat maisemia uusiksi myös täällä Isojoella.

Mutta tärkein asia ensin, eli saimme joulupäivänä piiitkästä aikaa rakkaita vieraita Savonlinnasta ja kyllä oli aivan mahtava nähdä varsinkin Joannaa, josta on tullutkin jo aika "iso tyttö". Vauhtia löytyy ja liikkuminen sujuu suurimman osan aikaa juoksemalla. Muutamia sanojakin tulee jo   Koirista varsinkin Sissi oli aivan rakastunut Joannaan ja pusuja jaeltiin vähän molemmin puolin. Ainut ongelma on vaan se, että varsinkin mopseilla kun tuota energiaa on runsaasti, niin eivät oikein osaa liikkeissään varoa pientä ihmistä tarpeeksi.

Tapaninpäivän aamuyöllä tosiaankin alkoi myskytä ja taisi olla puoli yhdeksän paikkeilla suunnilleen kun sähköt katkesivat. Meillä ei siinä mielessä ole isoja ongelmia virran puuttuessa, sillä puuhella, leivinuuni ja takka huolehtivat tarvittaessa lämmön saannista ja puuhellalla saa tehtyä ruokaa ja lämmitettyä vettä. Vesikään ei meiltä yleensä heti lopu vaikka virrat katoavat, toisin kuin vanhempieni luona, jossa on kyllä otettava heti vettä astioihin. He asuvat sen verran korkeammalla mäellä, että sinne ei enää sitten painetta riitä kun ei sähköä ole. Ainut ongelma tuli siitä, että pesukonehan ei toiminut ja oli pakko pestä Mikon pyykkiä käsin, jotta hän saisi vielä puhtaat pyykit mukaansa kun illalla palaili takaisin Niinisaloon. Käsipyykkäyksessä vaatteet jäävät aina kovin kosteiksi mutta puuhellan lämmössä nekin kuivuivat ajoissa. Virrat oli poikki suunnilleen 8 tuntia ja vielä tänäänkin on osa Isojoesta ilman sähköä. Todella harvinaista täällä! Metsää on kaatunut melko paljon ja muutamia puita on osunut myös talojen päälle. Meillä ei muuta vahinkoa satunut kuin se, että pihalla olevan joulukuusen valot sammui kun johto katkesi ja kasvihuoneesta lähti pari kattopleksilevyä lentoon. Toinen löytyi muutaman metrin päästä, mutta toista en ole löytänyt, joten taitaapi olla naapurin metsässä. Eilen myskysi myös, tosin ei ihan yhtä voimallisesti, mutta aika lailla kaatui puita vielä lisää. Tänään on ollut todella kaunis aurinkoinen päivä ja huomiseksi odotetaan valitettavasti taas uutta myrskyrintamaa, joten hieman hirvittää. Toivotaan, että se jäisi sitten tältä erää  viimeiseksi ja alkaisi vähitellen tulle myös noita pakkaskelejä, eilenkin oli mitattu jossain päin Suomea 9,9 astetta plussan puolella! Juuri tuossa aamulla katselin pihaa ja ajattelin, että jos olisi hieman kuivempaa, niin voivi vaikka leikata vielä nurmikonkin kertaalleen, niin komeasti vihertää