Viime viikot on kuluneet suurimmaksi osin koirien ehdoilla, sillä Paula toi Millin ja Taran 20.5. ja vauhtia on riittänyt kahdeksan koiran  kanssa. (Paulan sijoitustyttösen nimihän on oikeastaan Dora, mutta kun tuo D-R  -yhdistelmä ei oikein tahdo pohjalaiseen suuhun kääntyä ja Dorasta vääntyi heti Tora, niin siksi ollaankin kutsuttu neitiä Taraksi ja yhtä hyvin tuo nimi tuntuu pikkuneidille kelpaavan ). On muuten sitten todella reipas neitonen tämä Tara, todella rohkea ja kiinnostunut kaikesta, varsinkin naapurista kuuluvat lapsien äänet kiinnostavat hirmuisesti ja sinne olisi kova halu mennä, mutta ei auta - toteltava on ja pysyttävä omassa pihassa.

Vakihandlerillani Roosalla alkoi 26.5. 9-luokan TET-harjoittelu ja hän tuli meille treenauttamaan noita nuoria ja auttamaan muutenkin. Roosan oma kääkkä, Asta oli mukana joka päivä ja oli saanut kiitettävästi rapsutuksia niin kouluauton kuljettajalta kuin kanssamatkustajiltakin. Myös Pimu oli mukana yhtenä päivänä, joten noina päivinä siis 9-10 koiraa talossa. Kun kerran oli taitava handleri paikalla, niin tottakai päätettiin, että koko porukasta pitää saada uudet poseerauskuvat. Niinpä jokainen vuorollaan suihkuun ja pesulle ja sen jälkeen vielä föönaus kuivaksi ja apinoiden karvat ojennukseen, mopsien ja kääkkien kanssa riitti pelkkä pesu onneksi. Roosan hommiin kuului myös hieman vaatesuunnittelua ja valmistusta, sillä yhtenä päivänä Roosa päräytti ompelukoneella hienon kääpiöpinserin lämmittelyloimen. Kuvassa Roosa ja 9 karvakasaa

 

Sunnuntaina 29.5. oli vuorossa Harjavallan ryhmänäyttely ja sää ei oikein suosinut, sillä päivä oli kylmä ja sateinen. Matkassa olimme isännän autolla ja meillä (minä, Arja, Roosa ja Katja sekä koirista Asta, Jumbo, Eelis ja Laku) oli kaikesta huolimatta tosi mukava päivä vaikka tulokset olivatkin hieman kaksijakoiset  Astan saadessa hylätyn vinoasentoisen kulmahampaansa takia. Lakun kohdalla sen sijaan päivä meni täydellisesti, vaikka kehässä ei ollut edes pöytää! Vettä satoi ja tuomari näyttikin sitten että laitapa tyttö seisomaan kehän reunalla olevan penkin päälle ja tutki neidin siinä. Arvostelu oli Lakun osalta erittäin hyvä, omasta mielestäni jopa parempi mitä koira onkaan, mutta pääasia että ERI ja SA saatiin ja FI MVA on tosiasia myös Lakun kohdalla. Nyt voi hyvillä mielin jäädä odottelemaan juoksun alkua. Paulalla on Lakulle sulho sovittuna Joensuusta ja syksyllä toiveissa siis apinavauvoja . Ja tietenkin piti ottaa kuva, jossa kolme sukupolvea valioita, vas, Milli-äiti, Sintti-mummo ja Laku

Helatorstaina oli ohjelmassa Isojoen mätsäri ja oin jo etukäteen päättänyt että tottakai oman koirakerhon tapahtumaan mennään sitten koko porukan voimalla, meiltä kahdeksan ja Roosalta ja Arjalta Asta ja Pimu. Paikalle olivat saapuneet myös Marita ja Rölli, Hanna, Hencca ja Paavo, Karoliina ja Vili sekä Marika ja Luna. Roosan kanssa pyörähdettiin kehässä melko monta kertaa ja esittämisessä avuksi tulivat onneksi myös Janina ja Elina, joten kiitos myös heille. Roosa sijoittui JH-kisassa Astan kanssa 4.:nneksi  ja Sintti oli kehässä Janinan kanssa.   Palkinnoille sijoittuivat Luna, Sissi, Tara, Asta, Paavo ja Milli.

Tänään sain mukavia vieraita, kun Silja poikkesi koirineen. Niksi yritti ensin leikkiä tosi tosi pientä ja lähes mateli Jumbon edessä  Pikkuhiljaa sitä vauhtiakin sitten alkoi löytyä ja jossain vaiheessa Ebballa ja Niksillä oli jopa hieman kovaäänisempi aiti-tytär keskustelukin. On se vaan jännä huomata kuinka Niksi täällä edelleen kunnioittaa noita "vanhuksia", ehkäpä se muistaa että niiltä akoilta sai pikkupentuna helposti palautetta jos leikit menivät liian levottomiksi

Tänään on ollut kuuma päivä ja varsinkin Jumbo ja Ebba ovat nauttinet auringosta oikein kunnolla. Emmakin ilmeisesti luulee olevansa kääkkä, sillä myös se makaa reporankana auringonpaisteessa ja nautiskelee. Se ei ehkä ole kuullut että kovassa helteessä mopsien kuuluisi mennä varjoon tai ainakin läähättää. Sissi sen sijaan makailee varjossa ja sen suunnasta kuuluu myös hieman kovaäänisempää hengitystä, mutta vauhtia löytyy kyllä kuumuudesta huolimatta siltäkin niin paljon, että tänään se menetti jossain vaiheessa yhden etutassun kynsistään . En tiedä missä vaiheessa vahinko oli tapahtunut, kun huomasin vaan, että se hitaasti kävellessää hieman ontuu ja tarkempi tutkiminen paljasti että yksi kynsi katkennut ihan juuresta.

Huomenna olisi ohjelmassa kokous Lappajärvellä ja keskiviikkona tarkoitus äidin kanssa lähteä viemään Milliä ja Taraa kotiin. Säätiedot lupaavat kuumaa, joten ei mikään kovin mukava autoilusää. Vesannolta jatkamme matkaa sitten Savonlinnaan, joten toitottavasti miesväki pärjäilee täällä kotiin jäävien koiruuksien kanssa ja muistavat myös kastella kasvihuonetta ja kurpitsapenkkiä. Sintti menee Roosalle hoitoon ja Laku lähtee Vesannolle mukaan, niin tutustuu samalla paikkaan ettei ole sitten ihan outo ympäristö, kun juoksu alkaa ja lähtee Paulan kanssa astutusreissuun. Nuoripari on muuttamassa jossain vaiheessa syksyllä Saarijärvelle, mutta ainakin toistaiseksi nyt vielä osoite on Vesanto.

Sen verran perheen muista asioista, että Mikon ja Matin koulu loppui 28.5. ja Mikko siis valmistui levyseppähitsaajaksi ja Matilla eka vuosi takana samalla alalla. Molemmat pojat kotiutuivat stipendit mukanaan päättäjäisistä ja Mikolle toimitettiin vielä jälkikäteenkin yksi stipendi. Joten ainakin vaikuttaa siltä, että ovat oikealla alalla ja kiinnostusta opintoihin on riittänyt .  Matti ilmeisesti saa kesäduunina jatkaa hitsaamista, sillä sivukorvalla kuuntelin keskustelua Veskun alihankintahommien siirtymisestä Matin vastuulle ainakin kesän ajaksi, Mikollahan alkaa heinäkuussa armeija .