Vähän mietityttää jo etukäteen laittaa tätä tekstiä tänne, mutta varsinkin nyt kesäaikaan, kun hommaa on niin ulkona kuin sisällä kaiken muun lisäksi, niin on ihan pakko tuoda esille muutamia totuuksia., sillä välillä tuntuu että puhelin soi lakkaamatta ja kysellään sellaisia asioita, joihin en ole valmis vastailemaan enkä todellakaan edes osaa vastata. Ja seuraava valitustulva ei sitten TODELLAKAAN kosketa ketään teistä, joilla on minun tai Paulan kasvatti tai omistama koira tai edes tämänhetkisten rotujemme (kääpiöpinseri, apinapinseri, mopsi) edustaja, teille löytyy ihan varmasti aikaa mutta:

  • Vaikka pitkään koirien kanssa touhunneena on kaikenlaisia pikkujuttuja oppinut, EN OLE ELÄINLÄÄKÄRI!
  • Vaikka apinapinsereiden turkkia trimmaankin jonkin verran, EN OLE myöskään TRIMMAAJA eli ottakaa yhteyttä OMAAN kasvattajaanne tai edes oman ROTUNNE kasvattajaan.
  • Vaikka omat koirani. ainakin omasta mielestäni, osaavat käyttäytyä suht hyvin EN OLE ONGELMAKOIRAKOULUTTAJA, katsokaa Cesar Millanin Koirakuiskaajaa JIMiltä, itse ainakin olen suurelta osin hänen koulutusmetodiensa kannattaja.
  • Vaikka olenkin mieleltäni koiraihminen henkeen ja vereen, en välttämättä ole kiinnostunut ihan jokaisesta koirasta enkä tunne eri koirarotuja ja niiden perusluonteita kovinkaan hyvin. Jälleen kerran, kysykää oman koiranne ja rotunne kasvattajilta.
  • Vaikka puhelimeni on auki 24/7 ja kasvattieni omistajat voivat soittaa ihan koska tahansa, en välttämättä jaksaisi ja halua herätä iltayöstä keskustelemaan jonkun "perunkarvattomankoiran" (keksitty rotuesimerkki) sisäsiisteysongelmista.
  • Ja te kasvattajiksi aikovat! Ottakaa selvää ETUKÄTEEN omasta rodustanne edes sen verran, että kun lähetätte pentunne maailmalle osaatte itsekin neuvoa kasvattienne omistajia, sillä ensisijaisestihan ne neuvot pyydetään siltä OMALTA KASVATTAJALTA!

Suokaa siis anteeksi tämä valitustulva, mutta olen tänään aamulla yrittänyt tehdä omia töitäni ja samalla viettänyt 1,5h puhelimessa yrittäen neuvoa erästä kääpiörotuisen poikakoiran omistajaa, jonka kasvattaja oli käskenyt soittaa minulle, koska kotisivuillani on kuulemma hyvät pentuohjeet, joten tiedän varmaan ongelmiin ratkaisun  Enkä siis tunne sen enempää tätä koiran omistajaa kuin kasvattajaansakaan ja kyse ei siis ole mistään "omasta" rodustani. Onhan se inhottavaa, kun koira alkaa merkkailla sisällä tai vahtia lasten tavaroita, mutta jos asenne on se, että "meissä ja meidän koirankoulutuksessamme ei ole mitään moittimista, koira nyt vaan sattuu olemaan luonnevikainen 1-vuotias, jolla krooninen piilevä pissatulehdus", niin neuvo siinä sitten! Laumanjohtajuus ja totteleminen kun ei todellakaan ole sama asia. Koira voi silti olla mielestään se talon kaikesta vastuun kantava alfa-uros, vaikka osaisi kävellä käsillään! Niistä opituista tempuista saa yleensä makupalan palkkioksi, joten ne tehdään oman hyödyn takia eikä sen takia, että haluttaisiin miellyttää "pomoa".  Ja jos vuoden vanha poika alkaa merkkailla sisällä joka paikkaan, niin tottakai sillä on pissatulehdus - ja PÖH!  En vaan tahdo jaksaa aina olla kohtelias!

Olis varmaan pitänyt laittaa tämä valitusvirsi kotisivuille tai Facebookiin eikä tänne, täällähän se on oikeastaan ihan väärässä paikassa, sillä täällä käyvät lukemassa juuri ne kaikki tutut, joita tämä ei edes kosketa, mutta kuppi nyt vaan meni tänään nurin! Sorry!