Viime viikon loppupuolella riitti ohjelmaa, sillä Paula, Sepi ja Milli tulivat torstaina ja perjantaina kävin hakemassa Sjoen asemalta Mailan, Kiwin ja Salsan   Koirat tulivat hienosti kaikki keskenään toimeen ja vilskettä riitti, kun Jumbo, neljä apinaa, Emma ja coton Salsa höselsivät keskenään. No okei, myönnetään, Jumbo ja Sintti eivät kyllä kuuluneet tuohon hösläjoukkueeseen   Sissikin olisi mielellään ollut joukon jatkeena, mutta sai tyytyä seurailemaan tilannetta aidan takaa. Paulan pösö sai perjantaina talvitossut alleen ja lauantaina vesantolaiset lähtivät takaisin kotiin käyden ensin Kauhajoen kisoissa ampumassa. kävin Kauhajoella itsekin ja Maila lähti seuraksi mukaan ja tyhjäsi kiitettävästi KhjA:n arpapöytää, hänen ostamistaan arvoista taisi lähes jokaiseen osua voitto ja meillä mm. Mikko ja Matti saivatkin sitten kotona uudet lippikset, kiitos . Oma ammunta sujui taas yhtä taulua lukuunottamatta ihan ok. Piti taas kerran ampua yhteen tauluun eka ls 7, joten kun se huono laukaus näkyy silmissä vielä seuraavien laukausten ajan, niin eipä meikäläisen hermo kestä, vaan koko taulu aivan ala-arvoinen, lopputulos 352, joten se kuitenkin ihan omaa tasoa.

Sunnuntaina pakattiin auto koirilla ja suunta kohti Seinäjoen Areenaa. Me ei jostain syystä Mailan kanssa oikein päästy näyttelyfiilikseen, joten odotukset eivät kovin korkealla näyttelyn suhteen olleet. Mailaa hieman huoletti Kiwin turkki, sillä rouva oli päättänyt jättää karvansa Tornioon ja itse tietenkin mietin Lakun punaista partaa. Ainut asia mikä tosissaan jännitti. oli se, että ehditäänkö kunnialla oikeaan kehään oikeaan aikaan kun alkuperäisen aikataulun mukaan näytti menevän aika lailla kaikki päällekkäin. Kääpiöpinserikehä oli urosten osalta juuri loppunut kun pääsimme paikan päälle ja siinä alkoi tunnin tauko ennen narttuja. Jostain syystä kehää oli tunnilla aikaistettu urosten osalta, mutta narttujen aikataulu oli pidetty samana, joten aika outo pitkä tauko kesken rodun arvostelun. Siispä meillä oli coton de tulear -kehä ensin ohjelmassa. Maila oli illalla pessyt Salsan ja neiti loisti valkeana pumpulikasana. Kyllä tuo cotonin turkki on kuin ilmaa - niin kevyttä ja pehmeää! Salsa sai Nuorten luokasta EH3 ja tuomari olisi ilmeisesti hieman halunnut enemmän luustoa, muuten hieno arvostelu . Sitten pikapikaa apinakehälle, joka oli onneksi hieman myöhässä, joten mitään kiirettä ei tullut. Apinoita oli ilmoitettuna kuusi, ja tuomarilla jatkui sama tiukka linja kuin edeltävissä snautsereissakin, eli apinoissa ei ROPia jaettu lainkaan, Kiwille AVO H ja Lakulle AVK EH1. Kiwin arvostelussa moitittiin hieman epätasaista hammasriviä ja takakorkeata liikettä, Laku sai moitteet takakorkeudesta seistessään. Neidillä on paha tapa vetää takajalat alleen ja se ei tahdo suostua niitä takana pitämään vaikka niitä yrittää sinne siirrellä. Sitten kääkkäkehän reunalle, jossa arvostelu myöskin sujui aika verkkaisesti,. Valionartut olivat juuri kehässä eli ehdin kuin ehdinki itse Jumbon kanssa kehään. Johannan kanssa oli tosin sovittu, että mikäli meikäläistä ei näy, niin hän sitten esittää Jumbon. Jumbollahan on aikaa kulunut runsaasti viimeisestä virallisesta näyttelystä, joten hieman mietin, että mitenkähän meidän eka veteraaniesiintyminen mahtaa sujua, mutta ihan samalla tavalla Jumpsu esiintyi kuin aina ennenkin. eli häntä viuhtoo vauhdilla ja kivaa on! Jumboahan en koskaan esitä kyykystä, sillä silloin se alkaa kiemurrella ja mielistellä ja korvat on pitkin päätä. Kun esitän sitä itse seisoen, niin onhan sen ryhdissä parantamisen varaa, sillä hieman se haluaa kyykistää takajalkojaan kun tuijottaa minua, mutta kun kaikesta näkee että se nauttii siitä, niin - so what - tuloksista viis ja annetaan mummon nauttia. Veteraaninarttuja oli kehässä neljä ja Jumbo sai ERI2 eli olin tosi tyytyväinen. PN-kehästä sitten meidät kyllä käteltiin ensimmäisten joukossa ulos.  Kääkkäkehän jälkeen ehdittiin hieman shoppailla ennen kotiin lähtöä ja Maila löysi kätevän tarvikesalkun

Eilen illalla vein torniolaiset junalle ja tällä kertaa oltiin jopa ajoissa asemalla (viimeksi saatiin pistää loppumatkasta juoksuksi )  Iso kiitos vielä viikonlopusta! Oli kiva pitkästä aikaa nähdä ja saatiinpa taas parannettua maailmaa oikein kunnolla. Suurkiitos myös niistä ihanista tuliaisista, designed by  " ateljee Maila! "

Onnea tänään 16v Matille!!   Ja jännityksellä odotellaan lähipäivinä uutisia myös Savonlinnan suunnalta