Viime viikonloppuna Vesku sai kasvihuoneen sellaiseen kuntoon, että vihdoinkin sain istuttaa sinne nuo ylisuuret taimet. Mullahan tuli sellainen pieni ajatuskatko ja kun laitoin tomaatinsiemenet multan keväällä, laitoin tyhmyyksissäni myös kurkut samaan aikaan multaan ja nehän ehtivät venähtää vaikka kuinka pitkiksi keittiön ikkunilla. No, kasvihuoneesta puuttuu vielä ovi ja nurkista pääsee tuuli sisälle, mutta jos ei pakkasta ole tulossa, niin kasvit pärjäävät siellä ihan hyvin toistaiseksi. Kurkuntaimia oli 15 ja lisäksi 25 tomaattia, 6 mangoa, 4 chiliä ja 5 paprikaa. Äiti tuli onneksi maanantaina auttamaan kurkkujen kanssa, joten saatiin ne jollain lailla yhtenä palasena huoneeseen ja nyt ne näyttävän voivan "olosuhteisiin nähden hyvin". Keskiviikkona laitoin ulos vielä 2 kesäkurpitsaa, 2 kurpitsaa ja 2 melonia ja istutettiin siinä sitten vielä perunatkin sekä meille, että äidin ja isän luo. Meillähän ei perunamaa ole kuin postimerkin kokoinen ja tarkoitus on että saa maalta kaivaa suoraan kattilaan, ei talvisäilytystä varten. Sipulinsiementä on ilmeisesti tänä keväänä aika hankalasti saatavilla, sillä Isojoelta ei taida löytyä enää ollenkaan ja Vesa toikin Kankaanpäästä jonkin verran tavallista, puna- ja salottisipulinsiementä.  Ne istutin eilen ja laitoin samalla maahan myös hieman porkkanaa, punajuurta, tilliä, salaattia, lanttua ja hernettä. Maata jäi vielä vähän vapaaksi, joten josko ensi viikolla ehtisin käymään Kauhajoella, niin hankin vielä hieman sipulia lisää! Nyt on ollut monta päivää niin ihanan lämmintä, että on ollut tosi kiva touhuilla ulkona, ensi viikolla ilmeisesti sää viilenee.

Koirat ovat nauttineet täysillä lämmöstä ja pentujen kanssakin on ollut mukavaa viettää aikaa ulkona. Vanha koirien sohvanraato on ollut hyvässä käytössä ulkona makuualustana, ja varsinkin Jumbo on nauttinut aamuisin, kun siihen paistaa aurinko täysillä.

Isojoella oli perinteinen keväinen mätsärikin helatorstaina ja oli tosi kiitettävästi taas kääkkäporukka lähtenyt liikkeelle. Eikä kenenkään tarvinnut lähteä kotiin tyhjin käsin, sen verran oli järjestäjä eli Isojoen Kennelkerho taas saanut lahjoituksena palkintoja että kaikille jäi varmaan ihan mukava mieli päivästä kun sääkin vielä suosi. Ja kääkäthän jyräsivät oikein kunnolla kehissä, sillä jokaisen pienen kehän voitti kääpiöpinseri, Pienten pentujen sinisten ykkönen oli Mila, Pienten Pentujen punaisten ykkönen Chili, pienten sinisten ykkönen Saisa ja Jumbo nelonen, Pienten punaisten ykkönen Pepe eli BIS-kehässä yhteensä 4 kääpiöpinseriä (kuvassa vasemmalta Saisa, Chili, Mila ja Pepe).

LopultaHelena T:n samojedi vei BIS-voiton, mutta Pepe hyvänä kakkosena ja Chili kolmas

Päivän päätteeksi kokoonnuttiin vielä kääkkäporukalla yhteiskuvaan, tosin valitettavasti taisi pari ehtiä jo poistua ennen kuvan ottamista. Vielä kerranomastakin puolestani OIKEIN PALJON KIITOKSIA KAIKILLE MUKANA OLLEILLE, oli tosi kiva päivä!

Lauantaina käväisin Mynämäen näyttelyssä Emman kanssa ja pakko se van on myöntää, että meillä on Erittäin Hyvä Emma  eli punaista nauhaa joka näyttelystä. Päivä oli todella kuuma ja aika monella mopsilla tuntuikin olevan tarvetta viilennykseen, Emma sen sijaan ei kauheasti kuumaa moiti, taitaa raukka luulla siinäkin asiassa olevansa kääpiöpinseri jonka kuuluu rakastaa kuumaa ilmaa . Näyttelyn jälkeen poikkesin Merjan luona kahvilla ja oli mukava nähdä Jami-mummoakin (RA's Jamaica Jane) pitkästä aikaa.

Tänään oli hieman haikeutta ilmassa, sillä pennuista kaksi lähti omiin koteihinsa, Hermanni Helsinkiin ja Niksi Maskuun. Charlie-poika sentään vielä jäi kotiin, sillä omaa kotia ei ole sille vielä löytynyt.

Tämän päivän ikäviin uutisiin kuuluu se, että kesän ensimmäinen kyy luikerteli pihassa, kyseessä oli n 15-20cm pituinen poikanen, joten melko varmasti lieroja on enemmänkin lähialueella. Hitsi vieköön, kun tuokin lieo oli niin pieni, että jos olisi ollut nurmikolla olisi ihan varmasti jäänyt näkemättä ja ollut melkoinen vaaranpaikka koirille. Onneksi oli pihahiekalla ja äiti sen näki meilläkäydessään, joten sen taival loppui siihen, kun se vahingossa törmäsi rautaharavaani. Anteeksi vaan kaikille, jotka ovat sitä mieltä, ettei olisi saanut tappaa, mutta minä kyllä riistän hengen jokaiselta joka meidän pihaan eksyy, metsässä saavat mun puolesta kulkea niin paljon kuin haluavat, mutta koska kyyn purema saattaa olla hengenvaarallinen pienelle koiralle, enkä nyt välttämättä haluaisi sen myrkkyhampaita omaankaan nahkaani, niin en koe kauheasti huonoa omaatuntoa teostani.