Sain suru-uutisen, että kääkkäpoika Sulo oli menehtynyt jäätyään auton alle, joten oikein paljon voimia ja jaksamista Mirkkalle sekä perheelle.

Meillä on täällä kotonakin tosi tyhjä ja haikea olo ja itselläni jopa huono omatuntokin, sillä Rölli-poika lähti perjantaina kokeilemaan, josko elämä sujuisi ainoana koirana Kirstin luona. Nyt kun Sinttikin aloitti juoksunsa, niin poika lakkasi taas kerran syömästä ja toivon todellakin, että Kirstin ja Röllin yhteiselämä lähtee sujumaan, sillä Rölli on täällä meillä kaikkea muuta kuin onnellinen, sillä joutuu niin paljon ajastaan viettämään eristyksissä muista ja nuo tyttöjen juoksuhajut sekoittavat pojan pään totaalisesti. Pari yötä on nyt kulunut Röllillä uudessa kodissa ja ilmeisesti viime yö oli ollut jo melko rauhallinen ja Rölli jopa pystynyt hieman rentoutumaankin ja kuulemma ruokakin on pikku hiljaa alkanut maistua  . Muutos on pojalle varmaan kuitenkin aika shokki, sillä se on pennusta asti asunut täällä missä on useita koiria ja menoa ja melskettä ja kyseessä on kuitenkin jo 4-vuotias koira. Perheenjäsenten kanssa kun ollaan Röllistä keskusteltu, niin kaikki ollaan oltu yhtä mieltä siitä, että se on aivan ihana poika, mutta varmasti onnellisempi jossain muualla kuin meillä näiden  tyttöjen keskellä, kun lähes jatkuvasti on jollain juoksut menossa tai tulossa. Katsotaan nyt miten tässä käy. Kirstillä onneksi kuitenkin on vankka koirakokemus joten siinä mielessä jätin pojan levollisin joskin surullisin mielin hänen hoitoonsa. Ja kuulemma tapaamisoikeuskin säilyy, mikäli Röntsä hänen luokseen lopullisesti muuttaa .

Sitten mukavampia koirauutisia. Eilen olivat kääkkäpojat Rocky ja Jucu osallistuneet jälleen agikisoihin ja hienoja tuloksiakin sieltä pojat saivat. Suurimmat onnittelut tällä kertaa Rockylle ja Millalle, jotka kisasivat tuplanollat ja Rocky tienasi siirron II-luokkaan . Edellisten kisojen luokkanousija Jucukin oli Riikan kanssa agiliitänyt mainiosti joten molemmille pojille  

Saisa sen kuin paisuu ja tämän aamun mittanauhatulos oli niinkin iso kuin 60cm, joten lähes 20cm on tullut ympäsrysmittaa lisää normaalimitoista! Vatsasta ei oikein pysty tunnustelemalla sanomaan, että montako vauvelia siellä köllöttelee, mutta eiköhän se parin viikon sisällä selviä. Liikkuminen on alkanut olla hieman hankalaa kun joutuu kävelemään jalat levällään, mutta sohvalle hyppääminen onnistuu vielä ihan hyvin. Huomenna olen ajatellut siirtää Saisan olkkariin nukkumaan ja teen sinne pentulaatikkoon makuupaikan, niin saa tottua siellä olemiseen pikkuhiljaa. Siirryn itsekin samalla nukkumaan yöt olkkarin sohvalla, niin on sitten rauhallisempi olo. Eka mahdollinen synnytysajankohta on ensi viikon loppupuolella, mutta uskoisin, että se eka astutus oli kuitenkin niin juoksun alkupäiviä, että luultavasti pennut ovat lähteneet vasta toisesta astumisesta, joten silloin synnytys menee kyllä viikon 43 puolelle.

Eilen Mikko teki mulle hiukan puutarhahommia ja nosti kaivinkoneella pari karviaispuskaa pois maasta ja istutin marja-aroniat tilalle. Samalla laitoin kanaverkot paikoilleen niiden sekä päärynäpuiden ympärille, jos vaikka pupu tupunat ymmärtäisivät pysyä niistä erossa. Kaksi jo aikaisemmin istuttamaani aroniaahan ne ovat jo ehtineet latvoa .