Jaahas, Vancouverin Olympialaisetkin sitten oli ja meni ja vaikkei niitä mitaleita nyt ihan koppakaupalla sieltä tullut, niin hyvinhän nuo suomalaiset taas pärjäsivät ja se hyöty tietenkin itsellekin yövalvomisista oli, että nyt on sitten keittiön toisetkin verhot valmiit

 

Tuo eka on hieman lyhyempi ja alimmaisessa kuvassa sitten se pidempi verho, alakuvasta leikkasin vaan pois sen osan, joka jäi tuuletusikkunan kohtaan, kun se ei ei näkynyt kuvassa ollenkaan. Tuohon verhon alaosaan en ole oikein tyytyväinen, joten voipi olla että siihen teen jossain vaiheessa vielä jonkinlaista "pykälää". Nyt olis sitten vuorossa Matin jussipaidan teko loppuun...

Ammunnat on sitten kans ammuttu mun osalta ilma-aseilla hetkeksi aikaa ja alan pikkuhiljaa kaivella vapaapistoolia esiin. Viikolla 12 meillä olis täällä Isojoella vielä kunnanmestaruusammunnat ilma-aseilla joten sen verran täytyy vielä ilmaa tänä keväänä ampua että sinne käy jonkinlaisen tuloksen ampumassa. Olin niin tosi tyytyväinen kun tuohon vapaapistooliin on uutena sarjana tullut myös naisten sarja, niin ei tarvitse enää miesten kanssa kisata samassa sarjassa. Jotenkin sitä tuntee itsensä niin "ulkopuoliseksi", kun äijien seassa ampuu. Vaparissahan on muutenkin tosi vähän kisoja, mutta kai sitä nyt ainakin aluemestaruuskisoihin tulee mentyä jos ei mitään hirmu yhteensattumia silloin ole.

Koiruuksien kanssa ollaan nautittu oikein kunnolla, kun pakkaset vihdoinkin hellitti ja pääsee taas pihallekin ilman, että koko ajan pitää jotain kantaa sylissään kun varpaat jäätyy. Metsälenkille tosin saadaan vielä odotella pääsyä  jonkin aikaa, sillä meidän polkua kun ei olla talvella kauheasti käytetty, niin lunta on paikoitellen aika runsaastikin.

Parisen viikkoa sitten meillä oli sellaiset pienimuotoiset mopsitreffit täällä meillä ja ihan kivasti oli tuhinaa ilmassa, kun Emma sai vieraikseen Siirin, Frankin ja Jackin. Ja mopsikuulumisia vielä sen verran, että kävin Isossakyrössä katsomassa aivan ihania 9 viikon ikäisiä mustia mopsipentuja. Pentue kiinnosti siksi erityisesti, sillä olen suunnitellut Emmalle ensi syyskesästä pentuja, joissa isänä tulee olemaan luultavasti sama uros kuin noilla Katjankin pennuilla. Pennut olivat kyllä todellisia vauhtihirmuja ja voi itkut sitä ulkonäköä, kun toinen silmä tuntuu katselevan ihan eri suuntaan kuin toinen. Jotenkin kun on tottunut noihin kääkkäpentuihin, jotka näyttävät "pienikokoisiltä aikuisilta koirilta" niin on vähän unohtanut, miltä ne muut pennut oikein näyttävät.

Perjantaina poikkesi kääkkäpoika Chili emäntänsä kanssa ja poika näytti tosi kivalta ja vauhtia riitti Emman ja Lakun kanssa. Ensi viikolla onkin sitten taas muutoksia normaaliin päivärytmiin luvassa, sillä haen keskiviikkona Ebban tänne mammalomalle ja toivotaan, että parin viikon kuluttua olisi täälläkin muutama pieni pötkylä pentulaatikossa tuhisemassa   Vauvauutisia sain toki jo eilen, sillä Tessa-rouva eli RA's Quack-Quack oli pyöräyttänyt 6 pikkuista vaavia, joten bt-kääkkäpentuja olisi varattavissa myös Kotopellon Kennelissä! Isukkinahan pentusilla on Topi Touhukas eli RA's Show Must Go On.

Viime viikon aikana on tapahtunut ties mitä, isäntä sai vihdoin lähes kolmen vuoden urakkansa toimintakuntoon, eli lämpölaitos toimii ja ilmeisesti toimii vieläpä erinomaisesti  Veskuhan on itse suunnitellut ja tehnyt ison hakelämmityskattilan, jolla tuotetaan lämpöä nyt sitten kasvihuoneille. Kattilaa on ollut toki hitsaamassa myös muita henkilöitä, mm Mikko on eräät saumat sinne hitsaillut. Noista kuvista ei oikein saa käsitystä kuinka ISO tuo lämpökattila on ja eihän se vielä ole täysin valmis ja lopullisessa muodossaan, mutta koekäyttöä takana nyt noin viikko

No laitos kun toimii hienosti, niin se tarvitsee myös "ruokaa"  ja sen saannin suhteen olikin ensin hieman ongelmia, sillä maanantaina kun Mikko oli ajamassa Fiatilla laitokselle päin, niin traktoripa sanoi työsopimuksensa irti ja moottori hajalle!  Eipä siinä sitten Vesku ehtinyt kauaa miettiä, vaan kävi ostamassa uuden traktorin ja sillä Valmetilla sitten ajettiinkin kokonainen vuorokausi, ennen kuin siitä putosi takapyörä! Onneksi traktorin entinen omistaja ehti auttamaan remontissa ja kolmen tunnin kuluttua oli Vallu taas liikenteessä. Fiukkikin laitetaan kyllä vielä kuntoon, kunhan sen verran miehet ehtivät että saavat remonttiaikaa järjestettyä. Tällä hetkellä hallissa on nimittäin mun "Alpo" huollettavana ja odottelemassa katsastusta. Niin ja pitäisikö sanoa että "eikä siinä vielä kaikki" sillä perjantaiaamuna, kun kävin itse aamulla puoli kuuden aikaan vessassa, huomasin, että eipäs tulekaan hanasta vettä, joten vesijohto jäässä!  Pannuhuoneen ovi ei ollut mennyt illalla kunnolla kiinni ja yöllä 17 pakkasta, joten selvää oli, että kylmä oli sisällä tullut. Onneksi mitään ei rikkunut (paitsi kuulemma sulkuventtiilin kahva oli katkennut Veskun käteen...), joten hieman alkoi jo tuntua siltä , että mitäköhän tässä nyt vielä tapahtuu, kun joka toinen päivä on jotain. No ainakaan tähän mennessä ei tänään ole vielä mitään kuulunut, tosin Mikko ja Matti lähtivät jokin aika sitten traktorilla Kankaanpäähän hakemaan jotain kärryä, joten toivotaan nyt että pääsevät kunnialla sieltä vielä kotiinkin päin.  Muitakin huonoja uutisia sain viime viikolla, sillä ystäväni kertoi, että on sairastunut vakavasti  Toivotaan, että hänen kuntonsa paranee ja hoito alkaa purra  Joten paljon lämpimiä ajatuksia hänelle!

Mikolla on edessään jännät päivät, ensi viikon tiistaina tulee 18 v täyteen ja lähiaikoina luvassa ajokortin kirjalliset ja inssi! Monilla on synttärit näihin aikoihin ja ruuhkaa kuulemma tuntuu olevan katsastuskonttorillakin, sillä syntymäpäiväkseen ei Mikko noita kokeita saanut, mutta eiköhän poika pääse lähiaikoina mersun rattiin ja sen jälkeen aloittamaan kuorma-autokortin hankkimisen  Niin ne vaan noi muksut kasvaa ja aikuistuu, kohta enää yksi "alaikäinen" kotona.