Vähältä meinas vikonloppuna alkaa aika loppua kesken, mutta selvittiinpäs kunnialla kuitenkin.

Perjantai-iltapäivällä alkoivat perinteeksi muodostuneet Isojoen Ilma-asekilpailut ja niitä valmistellessa vierähti muutama edeltävä ilta. Kaikki oli kuitenkin onneksi valmiina, kun ekat ampujat saapuivat ja viikonlopun aikana tulosluetteloon kertyi yhteensä 124 suoritusta ja muutama tosi hyvä tuloskin. Sunnuntain syysmyrskykään ei yltynyt niin kovaksi, että olisi ollut sähköjen kanssa ongelmia. Meillä oli ekaa kertaa käytössä uusi tulospalveluohjelma ja hieman siinä puheenjohtajamme Markun kanssa jännitettiin, että miten homma toimii, mutta ohjelma osoittautui todella hyväksi ja minäkin osasin pienten ongelmien jälkeen siirtää kaikki tulokset suoraan nettisivuillemme. Parin sarjan kanssa meinas tosin tulla lisää harmaita hiuksia, mutta menihän ne linkit lopulta oikein. Jos jotain kiinnostaa, niin tulokset löytyvät täältä http://personal.inet.fi/koti/iu.ammunta/2008.htm

Perjantaina tuli koiramääräämme hieman isokokoisempaa vahvistusta, kun Paula ja Seppo tulivat ajokoirapoika "Moskun" kanssa. Sen verran tuossa parin päivän aikana selvisi, että pojat Mosku ja Ixu muodostavat aika hyvän duon siinä vaiheessa, kun omat ihmiset lähtevät pois kotoa =D  Lauantaina Mosku oli kyllästynyt yksin eteisessä makaamiseen ja käydessäni kesken päivän kotosalla, löysin pojan surkean näköisenä tuulikaapista, oli hypännyt portin yli, mutta ilmeisesti ei päässyt takaisin. Loppupäivä ja sunnuntaipäivä kuluivat ilmeisesti hieman paremmin, kun älyttiin antaa pojalle askartelemista, pahvilaatikoista oli kiva tehdä silppua omistajia odotellessa.

Sunnuntaina lähdin Ixun ja Sintin kanssa Seinäjoen näyttelyyn. Ensin oli vuorossa kääkkäkehä ja Ixun saamaan siniseen nauhaan olin ihan tyytyväinen, sillä nuoren herran karvapeite on vielä aika harva ja kyllä ne etuliikkeetkin on aika levottomat, joten keltainen nauhakaan ei olisi ollut kyllä yllätys Talvitien Marjalta. Esitin kehässä myös Maritan Röllin ja ei meillä ihan putkeen kyllä yhteistyö mennyt, sillä nuoriherra päätti rimpuilla pöydällä sen verran, että tuloksena EVA. RA's -koirista olivat mukana myös Hencca, joka sai EH:n ja Rocky joka sai H:n. Areena oli tosi ahdas ja tuntui että käytävillä ei päässyt liikkumaan juuri ollenkaan; kuinkahan suureksi nuo näyttelyt oikein paisuvat, ennen kuin aletaan jollain lailla rajoittaa koiramääriä ja miten niitä sitten rajoitetaan, jos siihen joudutaan menemään? Vähän ihmetytti sekin, että kääkkäkehä oli laitettu sellaiseen väliin, ettei ollut kuin yksi kehänreuna, johon pystyi tavaransa laittamaan. Olisi ehkä ollut järkevää laittaa rotu, jota kuitenkin oli ilmoitettuna 77 kpl, johonkin kulmakehään, niin olisi voinut porukka levittäytyä edes kahdelle sivustalle, nyt oli aikamoista pujottelua itse kullakin kun kehään mentiin ja sieltä tultiin ja yleisö ei nähnyt arvostelusta yhtään mitään.

Apinakehään vein ainoastaan Sintin. Rölli oli kyllä ilmoitettuna, mutta parin viikon paaston (tytöt kotona siis juoksulla) jälkeen herra on niin hoikkelissa kunnossa, etten ottanut sitä mukaan ollenkaan ja kun lähdin matkaan vielä yksikseni, niin olisi ollut aika työlästä kahden uroksen ja yhden juoksuisen nartun kanssa.

Olin sitten jo melkein kotona, kun Matti soitti, että oli iskenyt puukon peukaloonsa ja ilmoitti, että Mikko lähtee viemään häntä terveyskeskukseen. Ehdin sinne juuri samaan aikaan, kun he tulivat pihaan ja koska eihän meillä täällä Isojoella mitään päivystyksiä ole, niin pelkäsin, että tulikos edes uusi Seinäjoen reissu eteen, mutta onneksi hoitaja soitti paikallisen ambulanssiyrittäjän paikalle ja hän laittoi tikit. Koska tikkejä ei tarvinnut laittaa montaa, ne laitettiin ilman puudutusta, joten ei kovin kiva päätös Matin 14-vuotissyntymäpäivälle.

Tänään sain kisakassat ajan tasalle ja rahat pankkiin, tulokset lähtemään lehdistöön. Illalla on Matin luokanvalvojan kanssa ns. vanhempainvartti, ja sieltä ampumaradalle siivoilemaan ja hakemaan loppuja tavaroita, mitä en eilen saanut autoon mahtumaan. Eiköhän sitten taas päästä pikku hiljaa takaisin normaaliin päivärytmiin.