Viime viikon loppuviikko oli tapahtumarikas, ei tosin meillä mutta pistipä miettimään taas syntyjä syviä

Vesa ja Matti lähtivät torstai-illalla Vesannolle ja sieltä sitten tarkoitus mennä Jyväskylä-rallia seuraamaan. He olivat päässeet vielä hyvän sään aikana perille, mutta seuraava aamu oli Savonlinna-Kokkola -linjalla aika ankeaa nähtävää. Tiedä sitten mistä suihkuvirtauksista oikein oli kyse, mutta satoja hehtaareja metsää nurin ja eipä taida vieläkään joka paikassa olla sähköjä. Paulalla on Saunalahden puhelinliittymä ja se ei toimi edelleenkään, joten jos joku on yrittänyt häntä kiinni, niin ei ole onnistunut tuosta syystä. Ville kertoi että Savonlinnassa oli aika hurja meininki silloin yöllä, kun myräkkä alkoi, varsinkin kun kaupunki juhli parhaillaan ja ilotulitukset menossa ja tuhansia ihmisiä liikkeellä. Vesa ja Matti olivat siis ralleja seuraamassa ja heillä oli kamerassa myös muutamia "maisemakuvia" ja yritän jossain vaiheessa lisätä tähän pari kuvaa, kunhan saan siirrettyä ne kamerasta.

Tässä niitä luvattuja kuvia, tosin auton ikkunan läpi kuvattuna ei todellisuus tule kuvissa näkyviin. Nämä kuvat on otettu Konneveden lähistöltä, jossa Asta-myrskyn tuhot oli aika totaalisia:

Viikonloppuna sitten kuultiin todella ikäviä uutisia, sillä Matin entinen luokkakaveri oli menehtynyt traktorionnettomuudessa, traktori kaatunut ojaan ja kuljettaja pudonnut kyydistä ja jäänyt alle. Tuntuu että koko Isojoki on järkyttynyt tapauksesta, pienellä paikkakunnalla kun kaikki lähes tuntevat toisensa ja kun jotain tällaista tapahtuu niin tuntuu että se koskettaa kaikkia . Ei voi edes kuvitella miltä pojan vanhemmista mahtaa tuntua tällä hetkellä

Nyt kun ilmat hieman viilenivät, olen muutamana päivänä taas innostunut kutomaan mattoa ja toiveissa olisi että ne Elinan eteisen matot valmistuisivat vielä tämän kesän aikana . Eilen keitin ekan maijallisen herukkamehua, mutta eivät nuo marjat vielä kyllä ihan kypsiä ole, joten taidan odotella ainakin pari päivää ennen seuraavaa maijallista. Noita puskia kun vaan on tullut ahnehdittua tontille sen verran, että niitä ei ihan muutamassa päivässä tyhjää ,joten pakko niitä on vähitellen alkaa poimia. Jostain syystä marjat tuntuvat olevan aika löyhästi puskassa kiinni ja varisevat helposti.

Emma, Titi ja Jumbo