Tänään oli Matin viimeinen päivä peruskoululaisena, yksi aikakausi tavallaan nyt sitten  ohi, kun viimeinenkin sai päättötodistuksensa .  Ja stipendikin oli tuomisina kotiin, niin kuin oli myös Mikolla, jonka toinen vuosi Kauhajoella loppui jo viikko sitten. Nyt on sitten viimeiset peltohommat vielä jäljellä ja sitten alkaa muunlaiset kesätyöt, molemmilla varmaan suurimmaksi osaksi Veskun alaisina .

Säät kylmeni taas vaihteeksi niin, että lähes joka yö ollaan nollan tuntumassa ja saa peitellä kurpitsantaimia ja kantaa yöksi kukkia suojaan, samoin tuo kasvihuone on vielä sen verran "vaiheessa" että sielläkään ei oikein lämpö pysy vielä sisällä, joten pressuja tarvitaan. Kasvimaalla katselin alkuviikosta, että miksi ihmeessä punasipulin istukassipuleita on rivissä sipulipenkin vieressä vaikka kuinka paljon! Sitten kun hieman tarkemmin tutkin asiaa, niin myyrät perhanat olivat kaivaneet kolojaan koko sipulipenkin täyteen ja ilmeisesti osa sipuleista oli ollut tiellä, koska ne oli tuotu maan päälle. Perunamaa smaten täynnä koloja, joten saas nähdä tuleeko yhtäkään perunaa koko maasta .  Torstaina äiti oli käynyt torilla ja ostanut silakoita, joten sain häneltä sitten kaikki perkausjätteet ja hautasin niitä sinne tänne perunapeltoon - pitäisi kuulemma auttaa - TOIVOTAAN!! 

Torstaipäivä meni vähän ikävämmissä merkeissä kaiken kaikkiaan, sillä aamulla käytiin matin kanssa terveyskeskuksessa ja lääkäri antoi lähetteen Seinäjoelle lisäkokeisiin, kun  kurkku oli niin pahassa kunnossa. Onneksi kokeista selvisi, että kyseessä oli vaan tavallista sitkeämpi nielutulehdus ja hän sai lääkitystä ensin Seinäjoella ja sitten perjantaina vielä Isojoen tk:ssa ja jatkossa normaalina lääkekuurina. Harmittaa siinä mielessä, että varmasti olisi mukava juhlistaa peruskoulun päättymistä kaveriporukassa, mutta eipä auta kuin vaan ottaa iisisti ja saada kunto paremmaksi. Ikävät terveydelliset uutiset jatkuivat myös koira-asioissa, sillä Jucu-poika oli käynyt eläinlääkärissä kastroinnin takia ja se reissu oli kuulemma sitten ollutkin totaalinen fiasko! Poika oli ollut niin kevyessä narkoosissa toimenpiteen ajan, että valittanut ja heittelehtinyt pöydällä eikä lääkitystä oltu annettu pyynnöistä huolimatta lisää. Ja asiassa oli vielä paljon muutakin, mutta uskoisinpa että Riikka kirjoittelee asiasta itse tarkemmin omaan blokiinsa. Mutta jotain rajaa pitäisi sentään olla eläinlääkärin toiminnallakin, eikä leikkauksia suoritettaisi niin, että koira ei ole kunnolla unessa . Onneksi Jucu on ilmeisesti nyt ihan Ok kunnossa ja toivotaan ettei jäänyt mitään huonoja muistoja kokemuksesta.

Viime viikonloppuna olin Harjavallan näyttelyssä Sintin ja Lakun kanssa ja Kankaanpäästä kyytiin hyppäsivät myös Katja ja Eelis. Aamusta heti olivat kääpiöpinserit kehässä ja pääsin kehään Eeliksen kanssa . On se poika vaan NIIN paljon samanlainen kuin äitinsä, ettei ole omena kyllä kovin kauas pudonnut! Tuloksena AVK EH4. Apinat olivat vasta myöhemmin iltapäivällä joten siinä sitten vietettiin pitkä päivä odotellen sen kehän alkua. Jokke-poikakin oli ekaa kertaa virallisessa näyttelyssä ja nuorta herraa taisi sen verran homma ujostuttaa, ettei oikein uskaltanut pöydällä seisoa ja tällä kertaa tuloksena EVA. Maassa ei tuntunut olevan mitään ongelmaa joten nyt vaan pöytätreeniä. Laku sai NUK EH1 ja Sintti VAK ERI1 PN2. Nyt olisi sitten seuraavaksi vuorossa Tuurin näyttely viikon kuluttua ja sen jälkeen mennäänkin elokuulle ennen kuin on seuraavat näyttelyt. Ja toiveissa olisi että Laku ja Emma aloittaisivat jossain vaiheessa myös ne juoksunsa, sillä molemmille on treffit sovittuna