Jaahas, huomenna olis sitten taas juhannusaatto. Tänään pitäis vielä raivata pari huonetta ja pestä ikkunat sisäpuolelta. Ulkopuolet pesin viime viikolla ja keväällä aikaisemmin avasin kaikki ja pesin myös sisimmäiset ruudut, joten nyt saa riittää vain ulko- ja sisäpuolien pesu. Meillä on tuuletusikkunat mukaan lukien 37 ikkunaa ja jokaisessa siis 6 pestävää pintaa, joten ihan joka kerta en viitsi kaikkia pintoja alkaa pesemään - no (onneksi) kellarikerroksen maan tasossa olevista ikkunoista on muutama niin jumissa, etten kerta kaikkiaan saa kaikkia ruutuja auki, joten niistä ei niitä sisimmäisiä ruutuja pääse pesemään, mutta onneksi ne jumittuneet ovat sellaisissa paikoissa, että ulkopuolella on jotain pensasta edessä, niin ei niistä kunnolla näy läpi muutenkaan Silmänisku

Viime perjantaina käytiin Villen kanssa siellä Ylivieskassa ampumassa ja kiitos Maritalle, kun viitsi tulla Röllin kanssa paikalle. Rölliä ei aseiden pauketta huomannut lainkaan, ainut ongelma pojalla tuntui olevan se, että kun kaikki eivät tajunneet tulla häntä tervehtimään ennen kuin muutaman kerran haukahti. Nuoriherra on kyllä sellainenkin energiapakkaus ja pusupoika! Lauantaina sitten kärähti pyykkikone ja onneksi olin itse kotona, kun savua alkoi tulla! Isäntä muisteli, että kone olisi ostettu 1994, joten olipahan sillä jo kiitettävästi ikääkin ja runsaasti käyttökertoja, sillä meillä ei taida sellaista päivää montaa olla, jolloin se ei olisi jonkinlaista pyykkilastia pyörittänyt. Onneksi on toinen kone varalla.

Maanantaina apinavauvat muuttivat keittiöön. Samalla aloitettiin myös kiinteän ruoan maistelu ja naperot eivät paljoa maistelemista harrastaneet, vaan alkoivat heti SYÖDÄ!! ja nyt kun ruokailua on jo pari päivää harrastettu, niin lautanen tyhjenee jo ihan kokonaan ja homma on jopa melko siistiä. Sintti vahti maanantaipäivän aika aktiivisesti lapsikatrastaan, mutta eilen jo malttoi jättää pennut hetkiseksi pentuaitaukseen keskenään ja tyytyi itse makailemaan vaan aitauksen ulkopuolella. Kyllähän se välillä rähähtelee varsinkin Emmalle, joka on innokkaana aidan vieresä seurailemassa kun pennut taapertavat, ja maanantaipäivänä se otti vahtimishommansa jopa niin tosissaan, että kupsahti istualtaan kumoon, kun ei malttanut mennä edes nukkumaan koko päivänä ja väsymys yllätti sitten väkisin. Emmalla on ollut pieniä valeraskauden merkkejä havaittavissa nyt kun sen juoksu loppui ja vauvanhoitohalut tuntuvat olevan kovat. Toivotaan, että oireet menevät pian ohi. Neidillä on ollut myös aivan valtaisa karvanlähtö menossa ja tuntuu että valkoista karvaa on joka paikka täynnä, jos ei vaan muista joka päivä käyttää kumisukaa ahkerasti. Selän päältä on nyt karva vaihtunut jo lähes kokonaan, mutta niskassa ja lonkkien päällä on vielä runsaasti vanhaa karvaa. Samaten Sintiltä on nyt alkanut karva irrota.

Viime ja edellisyönä oli lämpötila laskenut hieman nollan alapuolelle ja ainakin perunaan oli hieman tullut hallavaurioita, kasvihuoneeseen onneksi muistin laittaa lämmittimen illalla. Eilen ja tänään on ollut hieno sää ja on saanut hieman tuota nurmikkoakin lyhennettyä, sillä kun alkuviikosta tuli vettä oikein kunnolla niin tuntui että ruoho venähti yhtäkkiä ihan hurjasti. Mattihan meillä on normaalisti hoitanut tuon nurmikonleikkauksen päältäajettavalla leikkurilla, mutta nyt kun Matti on ollut riparilla ja iso leikkurikin kuulemma epäkunnossa, niin meikäläinen on sitten yrittänyt kävellä leikkurin perässä ja kyllä se vaan niin paljon hitaanpaa hommaa on tuolla "pikkukoneella", kun meilläkin tuota leikattavaa nurmikkoa on aika paljon.  

Tässä vielä kuva Jumbosta, joka oli alkuviikosta sitä mieltä, että koska ulkona sataa, niin sisälläkin täytyy löytää parempi nukkumapaikka. Mulla on keittiön yhdessä kaapissa koirien peittoja ja leluja ja Jumbo oli vetänyt sieltä pari peittoa ulos ja tehnyt kaappiin itselleen mukavan oleskelunurkkauksen.

1245313829_img-d41d8cd98f00b204e9800998e