Ipanat on nyt kuuden viikon ikäisiä ja alkaa löytyä vauhtia ja vaarallisia tilanteita .  Harmi kun säät on vielä niin viileät, että ulkoilukerrat jää aika lyhyiksi, mutta nyt ollaan kuitenkin käyty kolme kertaa päivässä ulkona ja olen ottanut niille aina ruokakupin sinne mukaan, niin ovat sitten päiväruoat syöneet ulkona ja siis mulla 3 x 3 kakkat vähemmän siivottavana sisällä per vrk  . Nyt aamulla oli sen verran viileä tuuli, että kun vessa-asiat oli hoidettu, naperot kiipesivät jo itse portaille ja katselivat ovelle sen näköisenä, että kiitos riitti tätä hommaa tällä kertaa. Pikkuneiti on ehdottomasti kaikkein rohkein ja energisin porukasta ja nytkin kun päästin koirat ulos, neiti syöksähti ovesta ulos isojen perässä niin, etten ehtinyt sitä syliini kaapata ennen kuin se oli jo ulkona! Yhtään ei hidastanut edes portaat, hienosti se osasi mennä myös ne alas ihan itse. Pojathan osaavat kyllä tulla portat ylös, mutta alaspäin ne eivät ole vielä yrittäneet. Ei sen puoleen, en olisi kyllä tytönkään antanut niitä itse alas mennä, mutta neiti ei lupaa kysellyt. Pojat tuntuvat muutenkin olevan hieman rauhallisempaa sorttia kuin tyttö, joka on kyllä joka paikassa ensimmäisenä.

Muutenkin on ollut tosi helppoa nyt, kun pennut ovat päivät vapaana koko keittiön alueella ja laitan ne pentuaitaukseen ja oven kiinni vain yöajaksi. Jumbo ja Emma jaksavat touhuta pentujen kanssa kiitettävästi, Emma tosin on ehkä liian pitkämielinen ja antaa naperoiden roikkua välillä poskissa, korvissa tai tisseissä kiinni ilman että antaa yhtään palautetta. Jumbohan ei mahansa alle päästä ja ärähtää kyllä jos joku sinne yrittää mennä ja nyt ne eivät sitä enää oikeastaan edes yritä, kun ovat huomanneet että se ei ole sallittua. Sitä vastoin Jumbon korvat on tosi kivat ja niitä on kiva pureskella. Sintti ja Laku sen sijaan eivät kauheasti ipanoiden hoidosta välitä, ja makailevatkin mieluummin joko sohvalla tai tuolilla. Sinttihän ei ole koskaan leikkinyt muiden kuin omien pentujensa kanssa ja on ollut mielenkiintoista huomata, että pennut eivät ole oikeastaan koskaan olleet edes kiinnotuneita siitä. Laku välillä innostuu kyllä leikkimään, mutta kun ipanat alkavat liikaa roikkua karvoissa kiinni, niin sitten sekin pakenee jonnekin ylemmäksi.

Huomenna olisi tarkoitus mennä käymään Jämillä, jossa on lemmikkimessut ja samalla mätsäri. Millikin on tulossa viikonlopuksi pohjanmaalle käymään, joten otan luultavasti senkin mukaan. Roosa ja Milla ovat lupailleet avustaa esittämisessä, niin voi ottaa mukaan koko konkkaronkan. Milli käväisi muuten jokin aika sitten treffeillä komean Ami-pojan kanssa noin niinkuin "tositarkoituksella", joten heinä-elokuussa olisi luvassa apinavauvoja Vesannolle .