... tätä mieltä on ainakin pennut, sillä vasta tällä viikolla ipanat alkoivat uskoa , että muutakin kuin tissiä pitäis pikku hiljaa alkaa syödä! Eikä varmaan olisi vieläkään alkanut ruoka maistua, mutta mun oli pakko olla ilkeä ja laittaa Ebba häkkiin sen verran pitkäksi aikaa, että pennuille tuli edes hieman nälkä ja vasta kun vähän oli nautittu kiinteää, niin vasta sitten jälkkäriksi aukes maitobaari. Tänään oli ensimmäinen aamu kun ruokalautanen tyhjeni kokonaan . Ebbakin on ilmeisesti pikkuhiljaa alkanut kyllästyä naskalihampaisiin, sillä ei anna imeä enää kuin pienen hetken ja sitten alkaa kävellä pentujen yli ja hyppää aidan yli pois aitauksesta.

Pennuista on tytöt edelleen vapaina, poikahan lähtee Ruotsiin. Tytötkin olivat jossain vaiheessa kaikki jo varattuja, mutta pikku hiljaa on peruutuksia tipahdellut ja ostajaehdokkaat ovat ilmoitelleet saaneensa pennun jo jostain muualta. Aika monillahan on varattuna pentu useammalta kasvattajalta samanaikaisesti ja jos ei etsi tiettyä sukutaulua tms. niin yleensä sitten pentu otetaan siltä, jolle ensin sopiva pentu syntyy. Pennunosatajan kannasta tietenkin ihan ok tapa, mutta noita turhia varauksia on sitten meillä kasvattajilla runsaasti ja oslle pennunkyselijöistä tulee sitten turhaankin myytyä "eioota", kun kuvittelee että varaukset ovat voimassa. Onhan se tietenkin luonnollista, että sitten kun sen oman pennun saa kotiin, ei muistakaan enää että tuli varattua muistakin paikoista ja olisi ehkä tarvinnut ilmoittaa, ettei ole enää varauslistalla. Muutamia pentukyselyitä tulee viikoittain, mutta tulkoot nyt sitten täälläkin mainituksi, etten mielelläni myy pentua osamaksulla ja edellytän kyllä että perhe joka on aikeissa hankkia kääpiöpinseripennun olisi sen verran ottanut rodusta selvää, että tietäisi edes suunnilleen minkälaisesta koirasta on kyse (ja mikä on koiran rotu - siis KÄÄPIÖPINSERI eikä kääpiöspintseri tai -pinsertti ). olen ollut toisaalta erittäin tyytyväinen että tytöt ovat vielä vapaana, sillä tarkoitus olisi jättää yksi tyttö kotiin/sijoittaa ja olen todellakin miettinyt pääni puhki, että kumpi kahdesta vaihtoehdosta olisi se, jonka itselle jättäisin, mutta ainakin tässä vaiheessa kaksi tytöistä on niin hitsin hyvän näköisiä molemmat, etten osaa tehdä päätöstä. Eroja toki on jonkin verran, mutta niin pieniä, ettei niillä ole tällä hetkellä mitään merkitystä. Isoin tyttö näyttää sen verran vahvalta tällä hetkellä, että uskaltaisin veikata, että siitä varmaan tulee jonkin verran isompi kuin sisaruksensa ja sillä on aavistuksen pidempi runko kuin muilla, joten se olisi varmaan ihanteellinen agilityharrastukseen. Luonteeltaan se on kaikkein uteliain ja ensimmäisenä joka paikassa.

Nyt kun Ebba on ollut hieman karanteenissa pentujen luota, ovat muut koirat alkaneet hoitaa varaäidin hommia ja sehän homma hoituu kaikilta muista paitsi Sintiltä. Sinttihän ei ole koskaan ollut kauhean innostunut pennuista ja makaileekin mieluummin sohvalla "turvassa" kuin on ipaniden riepoteltavana. Tässä muutama kuva eilisestä koulutussessiosta:

"Hei varamutsi, mikä sulla on siä"

Sissi: "No tämähän on puruluu ja sitä kuuluu pureskella sen sijaan että järsittäisiin noita pöydän jalkoja tai maton hapsuja"

"ai jaa, selkis mut me tykätään mattojen repimisestä enemmän - hei, saadaanx me ratsastaa"

Janokin yllätti kesken leikin, mutta vuoroaan on odotettava: