kyllä tänä kesänä on saanut nauttia lämmöstä Hymy  Kasvihuoneessa kypsyy joka päivä muutama tomaatti, mutta kuitenkin vain sen verran, ettei mitään ylitarjontaa ole vielä ollut, mutta joka päiväksi niitä kuitenkin riittää pöytään saakka. Se mun avomaankurkkukokeilu ei oikein osoittautunut onnistuneeksi, sillä ilmeisesti kasvihuoneolosuhteet ei sille täysin sovi, koskapa kukkia on hirveästi, mutta lähes keikki "koiraspuolisia". Se hyvä puoli siitä on kuitenkin ollut, että kun kurkku peittää tomaatin alapuolella olevan maan, niin sinne ei ole tullut juuri ollenkaan rikkaruohoja. Kesäkurpitsojakin ollaan saatu jo varmaan toistakymmentä, vaikka taimia ei olekaan kuin kaksi.

Sunnuntaina kävin Porissa koiranayttelyssä ja ihan ilman koiraa tällä kertaa (kiitos Arja kyydistä ja mukavasta seurasta). Kääkkäkehää en valitettavasti ehtinyt seurata kuin pieniä pätkiä sieltä täältä, kun toimin "kenneltyttönä" parissakin kehässä Hymy  Omista kasvateista kehässä kävi Pipsa-kääkkä, ja Paulan kasvateista Kiwi-apina (jolle muuten suuren suuret onnittelut toisesta sertistä!) Mopsikehän reunalla oli kiva yrittää mielessään laittaa koiria järjestykseen ja verrata omia valintojaan sitten tuomarin ratkaisuihin. Iso kiitos muuten Maijulle ohjeistuksista ja sateensuojasta!!

Viime maanantaina käytiin Lakun kanssa kontrollikuvauksissa seinäjoella ja värttinäluu oli luutunut jo aika hyvin, mutta kyynärluu ei vielä ollut oikein hyvä, mutta saatiin kuitenkin lupa, että lähes normaalia liikunta saa alkaa harrastamaan. Laku on alkanut onneksi aika hyvin käyttää jalkaansa ja välillä se ei edes onnu kuin aavistuksen verran. Eilen oltiin ekan kerran sen kanssa jopa metsässä, kun kävimme Villen ja äitini kanssa poimimassa mustikoita ja otimme pikkuneitin mukaan. Runsaan puolen tuntia se jaksoi vuorotellen käydä meitä katsomassa, mutta sitten sitä alkoi ilmiselvästi kyllästyttää, kun kaikki vaan kyykkivät eikä kukaan leiki sen kanssa, joten se päätti laittaa kuulon pois päältä ja alkoi hipsiä pikku hiljaa autoa kohti. No saatiin kuitenkin yhteensä hieman toistakymmentä litraa, joten ihan hyvällä omallatunnolla voitiin lähteä kotiin.

Minulla kävi myös erittäin mukava vieras tällä viikolla ja sen vierailun aikana opin taas aika paljon uusia mopsiasioita ja hyviä vinkkejä. lauantaina onkin sitten Emman eka näyttely virallisessa luokassa kun mennään Honkajoen ryhmänäyttelyyn. harmittaa vaan niin vietävästi, kun Kauhajoen näyttely on samana päivänä ja siellä kääkät kehässä suunnilleen samaan aikaan kuin mopsukat Honkajoella. No eipä auta kuin suunnata mersun nokka suoraan kauhajoeka kohti ja toivoa, ettei ihan kaikki kääkkäporukoista olisi vielä lähtenyt sieltä kotiin kun pääsen paikan päälle.

Kääkkätytöt Fanny ja Ebba tulivat myös eilen hoitoon ja tytöt ovat kyllä aivan ihania tapauksia, kun ovat heti kuin kotonaan. Ainoastaan Ebba oli eilen illalla sitä mieltä, että Emma saisi hänen mielestään painua huitsin kuuseen tuhisemaan, mutta tänään on jo sitten voitu touhuilla ihan yhdessä. Kyllä tuo mopsin epämääräinen äänteleminen on sellainen asia, että kaikki eivät sitä ihan heti sulata Silmänisku . Aamulla oli myös pieniä ongelmia ruokailun kanssa, kun tytöt eivät suostuneet syömään kuin puolet annoksestaan, mutta nyt illalla meni molempien kupit tyhjiksi hyvällä ruokahalulla. Kuvassa on apinoista näköjään vain Sintti, Ebba mustuaisista tuo joka esittelee valkoista hammasriviään Nauru  Niin, ja tuo punainen aine Jumbon jalkojen vieressä on punaisista viinimarjoista peräisin, Emma nimittäin käy itse niitä puskasta suoraan poimimassa ...

1249587354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e