Hitaasti, mutta varmasti nuo lumet alkavat sulaa pihasta ja nyt näyttää onneksi siltä, että mitään suurempia tulvia ei tänä keväänä meidän pihaan tule. Yleensähän kun lumet alkavat sulaa, tuo meidän pihan ja pellon välissä kulkeva oja on ääriään myöten täynnä ja ylimääräinen vesi virtaa pihan poikki. Nurmikolta löytyy vielä paikoitellen runsas kymmenen senttiä lunta ja pyykkinarujen alla on vielä puolisen metriä, joten ihan vielä ei pääse mattopyykille, mutta ehkäpä jo viikon kuluttua pääsee kokeilemaan ihka uutta painepesuria . Meidän iso kuumapesuri kun on epäkunnossa ja miesväki ei vaan ole saanut siihen varaosia hankittua, niin ositn itselleni ihan OMAN pesurin ja se on kooltaan niin pieni, että se taitaapi mahtua lukkojen taakse mun asekaappiin - ja sinnehän ei ole muilla avainta kuin mulla!!!! Joten äijät korjatkoot pesurinsa jos sitä tarvitsevat

Koirat ei oikein tahdo ymmärtää, että hanki ei enää kanna ja varsinkin Emmalla ja Sintillä on ongelmia löytää illalla paikka mihin voi kyykistyä, kun ei pääsekään tuonne pellolle. Mutta ulkona aletaan nyt taas viihtyä paremmin un lumen alta alkaa paljastua maata ja mielenkiintoisia hajuja. Hiekkaa tulee kuormakaupalla sisälle tassuissa ja lumen alta on paljastuu myös niitä ikävämpiä yllätyksiä eli toivon todellakin, että nurmikko alkaa kuivahtaa pikaisesti sen verran että kestää kävellä ja saa pihaan jääneet kakkakikkareet siivottua pois. Tuo jokakeväinen koirankakkakeskustelukin on taas pikkuhiljaa päässyt alkuun lehtienkin palstoilla ja sen verran täytyy kyllä olla samaa mieltä, että juuri aamulla katselin järkyttyneenä kuinka yksi rouva paskatti koiransa tien vieressä sijaitsevan talon pihaan!!! Talo sijaitsee ihan jalkakäytävän vierellä ja välissä ei ole mitään ojaa eikä aitaa ja niin sitä vaan päästettiin koira niin kauas pihaan kuin flexi antaa myöten ja annettiin tehdä sinne tarpeensa. Ja kuin vielä pisteenä iin päälle, koira  käveli vielä melkein talon seinässä kiinni olevan nuoren hopeakuusen juurelle nostamaan koipea. Omistajalla ei näyttänyt olevan aikomustakaan siivota torttua pois vaan matkaa jatkettiin toimitusten jälkeen kuin mitään ei olisi tapahtunut. Meillähän laitettiin tuosta samaisesta syystä aikoinaan aita tontin rajalle jalkakäytävän viereen silloin kun lapset olivat pieniä. Omilla koirilla ei ole koskaan ollut lupaa mennä tuohon rinteeseen eikä siten ole tarvinnut pelätä että sieltä löytyisi "miinoja", rinne kun on aina ollut mukava leikkipaikka niin kesällä kuin talvella. Jostain syystä ehkä ihmiset ajattelevat, että jos jossain talossa on itselläänkin koiria, niin eipä se haittaa mitään vaikka koko kylän koirat käyttävät tonttia vessanaan! Myönnän kyllä, etten minäkään kaikkia kakkoja kotiin kanna, vaan jos läjä tulee sellaiseen paikkaan ojaan, että lähellä ei ole taloja tai ei ole mikään yleinen kulkureitti kyseessä, niin jätän kyllä silloin poimimatta, mutta ei tulisi mieleenikään päästää asioille toisten PIHAAN ja kyllä taajama-alueelta on läjät on siivottava pois!!

Isojoella olisi taasen tulossa mätsärikin, mutta taidan tänä vuonna jättää väliin sen tapahtuman. On sen verran paljon taas ollut mm. kennelyskää yms tarttuvia sairauksia liikkeellä, että jätän tänä keväänä omien koirien kanssa massatapahtumat aika vähiin. Toiveissa olisi pentuja alkukesästä ja jos pentusuunnitelmani toteutuvat, niin en tarvitse yhtään ylimääräisiä ongelmia murheeksi. Asta-kääkän juoksua odotellaan ja kunhan se alkaa, niin käväisemme Vaasassa treffeillä katsomassa ihanaa Nero-poikaa ja niitä mopovauvojakin olisi toiveissa

Noista mopseista sen verran, että kyllä se pitää täysin paikkaansa että ne eivät ole mitään koiria, vaan ihan luku sinänsä!  Sissihän on täysin Veskun koira ja heillä on ihan omat juttunsa joista muut ei taida tajuta mitään. Jos Vesku katselee telkkaria keittiön sohvalla, niin Jumpsu ja Sintsu makailevat yleensä sohvalla kaikessa rauhassa - Sintti sohvan tosessa päässä ja Jumbo yleensä Veskun niskan takana sohvan selkänojalla ja mopot katselevat TV:tä isännän vieressä! Ne siis todellakin katselevat sitä! Varsinkin formuloita seurattaessa on huvittavaa kuinka päät kääntyvät ja katse seuraa autoja. Luonto-ohjelmien kanssa Sissillä on ollut pieni ongelma nyt sen jälkeen kun Vesku osti ison telkkarin tuohon keittiön seinälle. Tiettyjen eläinten äänet häiritsevät Sissiä ja se alkaa tuijottaa tv:tä ja saattaa jopa murahdella tai haukahtaa ja kun kuvakulma siirtyy niin, että eläin häviää näkyvistä, Sissi painelee katsomaan ikkunasta tai pyytää ulos! Koirien äänistä se ei välitä, mutta esimerkiksi tiettyjen lintujen ääntely kiinnostaa sitä.

Ampumaharrastuksen puolella alkaa olla ilma-asekausi takana ja tänä viikonloppuna olikin kevään viimeinen ilmapistoolikisa Ilmajoella. Hieman oli ongelmia liipaisun kanssa, sillä tyhmyyttäni kävin alkuviikosta ampumassa ruutia ja etusormi olikin sitten tänään sitä mieltä, että liipaisinvastushan on 1000g eikä 500g ja  OHO! -laukauksia tuli muutamia - ja vaikka kuinka yritin järjestävän seuran toimitsijoille vakuuttaa, että ne seiskat on niitä "aprillipiloja" ja todellisuudessa naåpakymppejä, niin eivät uskoneet , no tulos oli 360, joten oli sentään 9 keskiarvona. Eilen ammuin pitkästä aikaa ilmakiväärillä, kun olin valvomassa Isojoenmestaruusammuntoja ja osallistujia ei eiliselle päivälle oikein ollut, niin päätin sitten kokeilla oman sarjani. Itse olin hyvin tyytyväinen, sillä sain ekan kerran 300 pistettä rikki, joten nyt ollaan sentään "samalla sataluvulla" . Tuo kivääri on vaan niin turkasen herkkä laji ja kymppi sen kuuluisan kärpäsenpaskan kokoinen, joten aina kun sillä yrittää ampua, ei voi muuta kuin ihailla niitä jotka kunnon tuloksia sillä ampuvat! Ilmaolympian aluemestaruuskisat olisi vielä parin viikon kuluttua Seinäjoella, mutta täytyy nyt miettiä että uskaltaisiko sitä kokeilemaan vai ei. Ko. lajin harjoittelu kun ei Isojoella onnistu, kun ei ole taululaitteita. Mulla on kyllä keittiön kaapin seinässä kiinni olympiataulut ja niihin on muutaman kerran tullut tehtyä kuivaharjoittelua ja radalla olen yrittänyt harjoitella nopeiden sarjojen rytmitystä 25m taululaitteisiin, mutta kertaakaan en ole päässyt kokeilemaan ihan kovilla tauluun, joten mitään hajua ei ole siitä mihin osumat olisivat todellisuudessa menneet ja jos kisoihin lähden, niin se on kyllä sitten täysin kokeilumielessä. No ilmoittautumisaikaa on onneksi vielä muutama päivä jäljellä.

Voi kääk!   Ulkona sataa lunta niin sankasti ettei naapuriin näy!