Taas on tullut kovin laiskasti kertoiltua kuulumisia, mutta jos yrittäisi tärkeimpiä juttuja muistella

Suurin muutos tähän meidän arkeen on varmaan se, että isäntä aloitti työt Kankaanpään Aikuiskoulutuskeskuksessa ja vetää siellä LVI-alan koulutusta, joka kestää vuoden loppuun. Onneksi Mikolla on työharjoittelu menossa ja on täällä Isojoella päivät nyt vielä muutaman viikon, joten tuo lämpölaitoksen huolto onnistuu niin että Mikko käy siellä aamuisin ennen kuin aloittaa oman työpäivänsä tuolla hallilla, niin ei tarvi Veskun sinne ennen kukonlaulua rynnätä.

Ja sitten ammunta-asiaa: Vierumäellä käytiin ilma-aseiden SM-kisat 19.-21. 3. ja isojokisten tulokset löytyvät täältä http://personal.inet.fi/koti/iu.ammunta/amsm2010.htm joten en niihin sen tarkemmin tässä perehdy, ainoastaan vielä kerran Jyrkille hurjasti Onnea hienosta sijoituksesta! Mutta ihan pakko kuitenkin kertoa Paulan kisoista  Lauantaipäivänä oli kiväärissä Y ja N -sarjat ja N-sarjassa Paula ampui erittäin hyvän tuloksen 389 jääden vain pisteen päähän finaalipaikasta. Ja Sepihän ampui Y-sarjassa upeasti itsensä finaaliin sijoittuen lopputuloksissa 8.:nneksi  Sunnuntaina Paulalla oli N24 -sarjan kisa ja kerrassaan upea kisa, voimassa olevaa epävirallista SE:tä sivuavalla tuloksella 393 ykköspaikalta finaaliin 5 pisteen johtoasemassa ja päälle vielä hieno finaali, joten Paulan ensimmäinen henkilökohtainen SM-kulta oli tosiasia, noita himmeämpiä mitaleitahan hänellä alkaakin olla jo vaikka kuinka. Eroa seuraavaan tuli lopulta lähes 8 pistettä, joten vielä kerran ONNEA!!!!

Ja jos nyt vielä jatketaan hieman ammunnan asioita, niin meillä on käynnissä Isojoenmestaruusammunnat ja olen koko viime viikon viettänyt aika tiiviisti ampumaradalla, maanantaista torstaihin oli hurjaa vilskettä radalla ja suorituksia saatiin jo mukava määrä. Perjantaina oli vuorossa "akkojen" ilta ja vaikka osanotto oli aika harvalukuista, niin hauskaa oli senkin edestä, kun ammuttiin ilmahirveä. Tulokset ei päätä huimanneet, mutta ammuttiinpas kuitenkin ihan kaikkien sääntöjen mukaisesti, joten eivät ainakaan äijät pääse sanomaan että oltaisiin fuskattu  

Lauantainakin oli muutama ampuja paikalla ja sunnuntaina en sitten radalla käynytkään, koska kävin itse kisaamassa Ilmajoella. Viimeinen ilmakisa ja ihan ok tulos 361 - nyt on hyvä unohtaa ilma ja siirtyä ruutiin. Mestaruusammuntoja jatketaan vielä tämä viikko, joten eipä ole epäselvyyttä mistä meikäläisen iltaisin löytää..

Ja sitten ne kauan odotetut Ebban ja Jucun pennut  Perjantaina tuli 64/62 vrk astutuksista ja klo 13:15 syntyi eka pentu, tyttö 175g. 13:45 saatiin 165g poika ja 14:40 syntyi vielä toinen poika 190g. Ensimmäisen pennun synnyttyä kun tarjosin veristä ja limaista pentua Ebballe nuoltavaksi, tuore mamma nyrpisti nenäänsä ja katsoi minuun kuin kysyen, että oletkos nyt ihan varma, että MUN pitäis tuo siivota! Joten kuivasin pennun itse kunnolla ja vasta kun tytär oli siistissä kunnossa Ebba alkoi hoitaa uutta tulokastaan. Yleensä olen antanut synnyttäneen nartun syödä yhdet jälkeiset, mutta Ebbaa ei moinen mössö kiinnostanut, joten taitaa olla hieman hienohelman vikaa   Mutta hirmu hyvin mamma muuten hoitaa pentunsa ja ulos ei malttaisi millään lähteä. Painot ovat nousseet hyvin ja vatsat pullottavat joten maitoa tulee ilmeisesti hyvin. Minulla on hiukan huono vaaka, joten en ole kovin aktiivisesti pentuja punninnut, ja kun vuorokauden ikäisillä pennuille oli painot jokaisella nousseet yli 10g, niin katsotaan seuraavan kerran vasta viikon ikäisinä.

Kuvan väri näyttää kovin ruskeasävyiseltä ja se johtuu yksinomaan siitä, että minulla on käytössä lämpölamppu pentulaatikon yläpuolella ja se antaa tuollaista ruskeaa valoa.

Tässä vielä kuva meidän mummosta, joka nautiskelee kevätauringosta täysillä