Kasvimaa (ja rikkaruohot) tykkää kun vettä tulee taivaan täydeltä aina välillä.

Kasvihuoneessakin alkaa näyttää siltä, että varmaan jonkinlaista tomaattisatoa tulee tänäkin kesänä. Tavallisen ja kirsikkatomaatin lisäksi mulla on siellä pari mustatomaattia ja neljä pihvitomaattia sekä uutena kokeiluna kolme ananaskirsikkaa.

Kaikkihan on siemenestä kasvatettuja ja varsinkin tuo ananaskirsikka tuntuu aika mielenkiintoiselta kasvilta, toivotaan että saataisiin siitäkin maistiaiset. Kurpitsat voivat myös hyvin ja ainakin yhteen jättimelooniin on jo tulossa eka hedelmää tuottava kukkakin. Kurpitsoja mulla on siis kolme meloonia (joista yksi on kyllä niin huono taimi, että tuskin siitä tulee mitään) yksi jättikurpitsa, yksi raitakurpitsa ja neljä kesäkurpitsaa, joten saapa taas kehitellä uusia kurpitsaruokia syksyllä jos alkaa satoa tulla. Kurkkupenkissäkin on kasvu alkanut hyvin, tosin ihan sitä viimevuotista yli 80kg satoa en ihan tänä vuonna tarvitsisi.

Koirat sen sijaan eivät näistä kosteista säistä tykkää ja ovatkin taas alkaneet hienostella. Asioille ei viitsittäisi mennä millään kun tassut kastuu ja peppukin kastuu kun kyykähtää pellolle . Emma varsinkin on alkanut hienostella niin ettei suostu tekemään mitään asioitaan oma-aloitteisesti, vaan minun  on joka kerta saateltava rouva pellon reunalle ja vasta parin minuutin mietintätauon jälkeen rva hienopieru suostuu menemään tekemään asiansa.

Isäntä siivoili aamulla takapihalta romuja pois ja vihdoinkin on autotallin takana kunnolla parkkitilaa. JOs vaikka kuorma-autot ja traktori alkaisivat pysyä sillä puolella pihaa, niin ei olisi noita ylimääräisiä öljylätäköitä ihan niin paljon tuossa kulkureitillä . Toissapäivänä hänelle sattui pieni vahinko, kun oli naapurin tontilta siivoilemassa risuja pois tuosta maidän rajan läheltä niin oli ilmeisesti kaivurin kauha osunut naapurin uimalammikon entiseen tulpattuun poistoputkeen ja seuraavana päivänä naapuri kävi kyselemässä, että kukakohan on vienyt kaikki vedet lammesta , oli lähes metrillä pudonnut veden pinta. No nyt on putki taas tukossa ja vesipinta nousussa. Niinhän se on että tekevälle sattuu ja jos ei mitään tee niin ei mitään satukaan.

Mikolta jäi Provinssit väliin, sillä hän lupautui viimekesäiseen hommaansa muutamaksi päiväksi ja vesakoimaan muutaman taajama-alueen. Hän on nyt tehnyt 15-16 tunnin päiviä, joten eipä siinä paljon festareille ehdi. Tänään hänellä on kuulemma oppiskloppi muutaman tunnin ja huomenna tulee toinen, joten voipi olla että pääsee taas oman autonsa kimppuun tuonne hallille tiistaista lähtien. Matti pääsi hurjastelemaan Heikki-papan "pikku-sontiaisella" kun keräsivät Veskun kans niitä risuja tuosta naapurista ja oli huvittavaa kuunnella kuinka monet olivat nähneet väärän kuskin väärässä traktorissa. Naapurin marjapensaiden väliin kun ei olisi tuolla meidän traktorilla mahtunut ja Heikillä oli vielä lainata pikkuiset kärrytkin perään, niin niiden kanssa pääsi hyvin puikkelehtimaan puskien välissä.

Perjantaina käväisin Hyvinkäällä Veteraanien SM-kisoissa ampumassa vapaapistoolia ja tulipahan todettua että harjoitellakin varmaan pitäisi, ammuin jopa yhden "myyränkin" ja sen jälkeen tuli tietenkin totaalihermostuminen ja vasta viimeisessä sarjassa pääsi taas hieman rytmiin - no ehkä mä vielä joskus opin..... Eilen ja tänään siellä olisi ollut ohjelmassa urheilu- ja vakiopistoolit, mutta niihin en sitten viitsinyt ilmoittautua kun tuota matkaa on noin paljon ja muutenkin tykkään vaparista eniten kun ruutilajeja vertaillaan.

Viime viikolla kaivoin myös ompelukonetta esille ja samalla kyhäsin vanhasta verkkatakista parit haalarit. Jumpsu ei oikein tykännyt mannekiinin hommista, mutta tältä toinen haalari näyttää. Toisesta puuttuu vielä vetoketju selästä, kun en vanhoista käytetyistä ketjuista löytänyt sopivan mittaista ja uuttahan en suostu ostamaan - koirien vaatteissa käytän siis mieluiten pelkästään kierrätysmateriaaleja! Eli laitan tallelle kaikki poistoon menevien vaatteiden napit, toimivat ketjut ja nyörit sekä hyväkuntoiset resorit