Ebban pennut syntyivät 15.7. ja synnytys sujui pikavauhtia ja todella helposti. Pennut olivat hyvän kokoisia, pienin painoi syntyessään 157g ja suurin 200g ja kaksi muuta siltä väliltä. Saldona siis yksi poika ja kolme tyttöä .

Poika lähtee näillä näkymin Ruotsiin ja kaksi tytöistä on vielä vapaana. Toisen vapaana olevan tytön suhteen en ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä siitä, että sijoitanko sen. Mietinnässä on myös se, että jääkö Ebba lopullisesti tänne Isojoelle asustelemaan vai löydänkö sille lähistöltä sopivan uuden kodin. Yksi erinomainen omistajaehdokaspariskunta olisi kyllä tiedossa, mutta katsotaan nyt mitä ratkaisuja tässä sitten tehdään, jos tehdään yhtään mitään. Ebbahan on nyt 4-vuotias ja kaikesta näkee, että se nauttisi suunnattomasti siitä jos pääsisi hieman pienempään koiralaumaan, ainoana koirana kun syli olisi aina tarjolla, usean koiran laumassa vuorot kun tulevat harvemmin .

Mikko on nyt pari viikkoa ollut armeijassa ja lauantaina oli Niinisalossa "omaisten päivä" ja päästiin katsastamaan alokkaan tupa , kiitos myös Arjalle ja Teemulle mukavasta seurasta. Kameraa en tietenkään muistanut ottaa mukaan, mutta tässä yksi Veskun ottama kännykkäkuva veljeksistä.

Sää suosi onneksi tuolloin paikan päällä, mutta kun lähdettiin kotiin, niin taivaat repesivät. Isojoella oli ukkostanut pitkästi toista tuntia ja vettä oli tullut puolentoista tunnin aikana äidin sademittariin yli 45mm. Illalla alkoi uudelleen vielä ukkostaa ja sataa ja seuraavaan puoleenpäivään mennessä tuli lisää vettä vielä yli 20mm, joten kyllä kosteutta ainakin riittää!! Kyröllä lainehtii taas pelloilla vesi, joten epä taida pelloilla olevat ruokohelpipaalit olla kovin kuivia! Veskuhan antoi helpin tutulle viljelijälle korjattavaksi keväällä ja tämä henkilö ei jostain syystä ole ehtinyt korjata suurpaalejaan pellolta pois .  Mikko ei moittinut ainakaan näitä paria ekaa viikkoa muuten, kuin että lenkkitossut eivät oikein jalkaan ole sopineet ja rakkoja oli ilmestynyt aika runsaasti.

Viime viikolla Eelis oli hoidossa muutaman päivän ajan ja mitään ongelmia ei ollut vaikka Sissin juoksu hieman sekoitti suunnitelmia ja koko aikaa ei voinut kaikkia pitää yhdessä. Perjantaina Eelis sitten palautui takaisin kotiin, tosin hieman mutkan kautta, sillä Katja lupautui "valmentajaksi" mukaan Laukaan ruuti-SM -kisoihin ja Eelis lähti siis matkaan myös. Sen verran on tullut laiskasti harjoiteltua, etten ilmoittautunut ko kisoihin kuin vapaapistooliin. Muutamia ihan hyviä kasoja sain kyllä aikaan, mutta kun ne kasat oli ihan väärässä kohdassa taulua . Sarjaan mahtui myös peräti kaksi kakkostakin, joten tuloksella ei paljon voi kehuskella, ainut positiivinen asia oli, että tällä kertaa jäi myyrät sentään ampumatta ja sijoitus viides. Paula sentään pelasti viikonlopun sillä ampui lauantaina Mikkelissä pienoiskiväärin asentokisassa SM-kultaa N24 -sarjassa. Sunnuntaina makuukisassa Paulan sijoitus oli 4., joten ONNITTELUT tätäkin kautta!