Mistäpäs sitä nyt aloittais.. 

Viime perjantaina käytiin Seinäjoen Eläinklinikalla ja Lakun jalka kuvattiin kunnolla ja aikaisemmat arviot pitivät täysin paikkansa, eli ranteen yläpuolelta molemmat luut poikki, joten niinpä sitten varattiin tälle viikolle leikkausaikaa. Tänään sitten tuo leikkaus suoritettiin ja jalka levytettiin. Tikit poistetaan vajaan kahden viikon kuluttua ja jalassa oleva kevyt lasta saa olla kuukauden ajan tukena. Noin kuukauden kuluttua meillä on myös sitten uusintakontrolli ja jalka kuvataan uudelleen, jotta nähdään, että onko kaikki OK. Pikku potilas on tällä hetkellä aika vaisu ja ilmeisesti jonkin verran on kipujakin, koska välillä petiltä kuulu pientä itkua Itku Toivotaan nyt että jalka paranee täysin. Mikäli levy ei tulevaisuudessa haittaa, se saa jäädä vaikka loppuiäksi jalkaan, mutta mikäli esim ruuvit löystyvät jossain vaiheessa, niin silloin se luultavasti tulee tekemään jalkaan kipuja ja silloin ruuvit ja levy on poistettava. Aika näyttää miten käy - peukut pystyyn!

Ja sitten hieman iloisempiin kuulumisiin eli viime sunnuntaina Matti pääsi ripille ja nyt on sitten "vauvakin"  aikuisten (??) kirjoissa. Isojoen kirkko oli ääriään myöten täynnä ja tunnelma oli todella tiivis ja kuuma. helle oli nimittäin melkoinen ja vaikka kirkossakin olivat kaikki ovet avoinna koko tilaisuuden (2,5h)  ajan, tuntui että hiki valui kaikilla. Kirkon jälkeen juotiin sitten lähisukulaisten kanssa kahvit täällä meillä ja oli tosi hienoa, että Matin ulkomailla asuva kummisetäkin pääsi paikalle. Yksi vieras saapui vielä hieman myöhemmin illalla ja juhlakalu oli jo silloin ehtinyt livahtaa kylille, mutta sai terveiset, että "halaus odottaa" SilmäniskuNauru  saas nähdä uskaltaako Matti lähiaikoina ostoksille "Ässään".

Tätä yli 25 asteen hellettä on nyt jatkunut jo monta päivää ja alkaa olla aika kuivaa ja kuumaa joka puolella, kasvihuone ja juurikasvimaa huutavat VETTÄ!! Samoin katselin aamulla, että nyt on pakko alkaa juoksuttaa vettä marjapensaille mikäli aikoo saada raakileet pysymään pensaissa.

Mutta, tärkeintä on nyt että tuo Lakun olotila hieman kohenee ja jalka alkaa vielä jossain vaiheessa toimia!