Viime viikon lauantaina sain viestin että jälleen yksi pitkäkarvacolliekasvattini oli nukahtanut ikiuneen. Viimeiset colliepentueenihan syntyivät 1999, joten kieltämättä kaikki alkavat olla jo siinä iässä, että montaa RA's collieta ei enää hengissä ole :(

Eilen sitten jatkuivat huonot uutiset, sillä pinserikasvatiltani Essiltä löytyi HC. Essin tytär Pepi tarkastettiin samalla kertaa ja sen silmät olivat onneksi edelleen terveet. Essikin on aikaisemmin todettu pariinkin otteeseen terveeksi, mutta sille kävi samalla tavalla kuin isälleen, eli HC puhkesi vasta n 6 vuoden iässä. Todella ikävä asia, sillä vaikka kuinka koira olisi nuorempana terve, niin koskaan ei voi olla tietää mikä tilanne on muutaman vuoden kuuttua. Toivotaan nyt että niin pinsereissä kuin tietenkin myös kääkissä pystyttäisiin löytämään noita sairausgeenejä ja siten tunnistamaan sairaat ja kantajat jo aikaisemmin ja pystyttäisiin karsimaan ainakin ne sairaat yksilöt pois jalostuksesta, ennen kuin tilanne pääsee liian pahaksi.

Mutta sitten hieman parempiin uutisiin. Juttelin puhelimessa Ixun uuden omistajan Markun kanssa ja Ixu-poika tuntuu viihtyvän mainiosti uuden isäntänsä kanssa. Sillä on rekassa oma makuu- /päivystyspaikka ja kuulemma on jo pari Helsingin keikkaakin heitetty ja kaikki on sujunut hienosti. Ensin oli kuulemma hieman koipi nouseskellut uudessakin kodissa, mutta nyt on tilanne taas tasaantunut. meillä oli täällä niin turhasen hankala tilanne vielä viime viikolla kun kaksi tyttöä juoksulla, niin tahtoivat Ixu ja Rölli kilpaa yrittää jättää hajumerkkejään jos vaan silmä vältti eikä "vaippaa" päällä.

Sunnuntaina olis tarkoitus mennä itse Kauhajoelle kisoihin ja Riikka lupasi ottaa Bisseä hoitoon siksi aikaa. Katsotaan nyt sitten mitä Pepe ja Jucu ovat mieltä pikkulikasta ja likka pojista. Tiistaina Bisse käväisi nimittäin moikkaamassa Topi-iskää ja isällä ja tyttärellä tuntui ainakin yhteinen sävel löytyvän aika äkkiä ja vauhtia oli aika hurjasti!